Nieuwe Gionee M6 en M6 Plus krijgen beide gigantische batterij

Fabrikant Gionee heeft zijn nieuwe toptelefoons aangekondigd. Dit zijn de Gionee M6 en Gionee M6 Plus. De smartphones zijn allebei twee beste high-enders, maar het unieke pluspunt van zowel de M6 als M6 Plus zit ‘m in de batterij.

Vaak is de batterij de Achilleshiel van een smartphone. Ook anno 2016 komen veel batterijen qua inhoud vaak niet verder dan 3000 mAh. Plaats daar een Quad HD-display bij op en je komt vaak uit op een teleurstellende batterijduur. Het devies lijkt ‘m dus vooral te zitten in het ontwikkelen van grotere batterijen. Fabrikanten moeten hiervoor compromissen sluiten: hoe dik maak je een telefoon om voor een goede accuduur te zorgen? Veel fabrikanten lijken nog altijd de focus te houden op het op de markt brengen van een zo dun mogelijke telefoon, terwijl er ongetwijfeld consumenten zijn die liever een iets dikker apparaat hebben.

Gionee lijkt de gok te durven nemen en het valt nog mee hoe dik de M6 en M6 Plus zijn. De Gionee M6 heeft een batterij met een inhoud van 5000 mAh en is 8,2 millimeter dik. De Gionee M6 Plus heeft een batterij met een inhoud van maar liefst 6020 mAh en is ook 8,2 millimeter dik. Zwaar is ‘ie wel: 215 gram. De Gionee M6 weegt 180 gram.

Gionee M6Specificaties van de Gionee M6

De Gionee M6 heeft een scherm met een formaat van 5,5 inch, dat een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de telefoon zit een Helio P10-processor, die acht kernen heeft en maximaal 1,8 GHz. De smartphone beschikt over 4 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 64 GB. Er zouden ook varianten zijn met 32 GB en 128 GB. Dit is nog uitbreidbaar ook. Foto’s schiet de Gionee M6 in 13 en 8 megapixel. De smartphone loopt op Android 6.0 Marshmallow en ondersteunt 4G-internet

Gionee M6 PlusSpecificaties van de Gionee M6 Plus

Zijn grote broer heeft een 6 inch-scherm met dezelfde Full HD-resolutie. De smartphone heeft een iets krachtigere processor, namelijk een chipset die geklokt is op maximaal 2 GHz. Ook deze variant zou meerdere exemplaren hebben, waarbij het verschil ‘m ook hier zit in drie verschillende hoeveelheden opslaggeheugen. DeGionee M6 Plus biedt ook ruimte voor een Micro SD-kaart. De telefoon heeft 4 GB werkgeheugen.

Extra functionaliteiten

Beide telefoons hebben een vingerafdruksensor en bieden tien verschillende beveiligingslagen. De smartphones komen in ieder geval in China op de markt, maar waarschijnlijk ook in andere landen. Officieel zullen de telefoons niet te koop zijn in Nederland, maar via webshops is het waarschijnlijk wel mogelijk om aan de Gionee M6 en M6 Plus te komen. De prijzen zijn nog onbekend.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters