‘Nieuwe Google-tablet brengt diepte in kaart’

Google werkt aan een tablet die met meerdere camera’s een driedimensionale kaart kan maken van de ruimte waarin de tablet zich begeeft. Het toestel zou voorafgaand aan Google’s ontwikkelaarsconferentie in juni onthuld worden.

Google Project Tango
Google presenteerde dit jaar al een smartphone afkomstig uit Project Tango

Dit schrijft the Wall Street Journal op basis van bronnen binnen de zoekmachinegigant. De tablet wordt ontwikkeld in het kader van Project Tango, waarin Google werkt aan nieuwe technologieën voor smartphones en tablets.

Google is waarschijnlijk van plan om vierduizend exemplaren van de 3D-tablet te produceren. Het apparaat is uitgerust met een 7 inch-scherm en krijgt aan de achterkant twee camera’s. Daarnaast komen er ook dieptesensors die met infrarood werken en zit er in de 3D-tablet geavanceerde software die driedimensionale afbeeldingen van objecten kan maken.

Met dit soort 3D-toestellen – naast een tablet kan er ook een 3D-smartphone komen – kunnen bijvoorbeeld visueel beperkte mensen beter door een ruimte genavigeerd worden. Stap voor stap kunnen er aanwijzingen worden gegeven. Binnen Google zijn er echter ook plannen om de technologie te gaan gebruiken voor meer meeslepende games.

Het lijkt er dus definitief op dat virtual reality- en 3D-toestellen het nieuwe strijdperk wordt voor technologiegiganten. Eerder dit jaar nam Facebook al de fabrikant Oculus VR over, dat gespecialiseerd is in virtual reality-brillen.

Google is van plan de 3D-tablets in juni te verstrekken aan ontwikkelaars op haar eigen ontwikkelaarsconferentie I/O. Volgens Bryan Ma, analist bij onderzoeksbureau IDC, is dat erg belangrijk voor nieuwe technologieën. “Het is essentieel om nieuwe technologie beschikbaar te stellen voor ontwikkelaars. De sleutel tot succes zit ‘m in het vertalen van de technologie naar bruikbare applicaties”, zegt hij tegen the Wall Street Journal.

Rajeev Chand, directeur van de onderzoeksafdeling van investeringsbank Rutberg & Co, juicht het verstrekken van de 3D-tablets eveneens toe. “De technologie loopt voor op de applicaties”, stelt hij.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters