‘Nieuwe Google-tablet brengt diepte in kaart’

Google werkt aan een tablet die met meerdere camera’s een driedimensionale kaart kan maken van de ruimte waarin de tablet zich begeeft. Het toestel zou voorafgaand aan Google’s ontwikkelaarsconferentie in juni onthuld worden.

Google Project Tango
Google presenteerde dit jaar al een smartphone afkomstig uit Project Tango

Dit schrijft the Wall Street Journal op basis van bronnen binnen de zoekmachinegigant. De tablet wordt ontwikkeld in het kader van Project Tango, waarin Google werkt aan nieuwe technologieën voor smartphones en tablets.

Google is waarschijnlijk van plan om vierduizend exemplaren van de 3D-tablet te produceren. Het apparaat is uitgerust met een 7 inch-scherm en krijgt aan de achterkant twee camera’s. Daarnaast komen er ook dieptesensors die met infrarood werken en zit er in de 3D-tablet geavanceerde software die driedimensionale afbeeldingen van objecten kan maken.

Met dit soort 3D-toestellen – naast een tablet kan er ook een 3D-smartphone komen – kunnen bijvoorbeeld visueel beperkte mensen beter door een ruimte genavigeerd worden. Stap voor stap kunnen er aanwijzingen worden gegeven. Binnen Google zijn er echter ook plannen om de technologie te gaan gebruiken voor meer meeslepende games.

Het lijkt er dus definitief op dat virtual reality- en 3D-toestellen het nieuwe strijdperk wordt voor technologiegiganten. Eerder dit jaar nam Facebook al de fabrikant Oculus VR over, dat gespecialiseerd is in virtual reality-brillen.

Google is van plan de 3D-tablets in juni te verstrekken aan ontwikkelaars op haar eigen ontwikkelaarsconferentie I/O. Volgens Bryan Ma, analist bij onderzoeksbureau IDC, is dat erg belangrijk voor nieuwe technologieën. “Het is essentieel om nieuwe technologie beschikbaar te stellen voor ontwikkelaars. De sleutel tot succes zit ‘m in het vertalen van de technologie naar bruikbare applicaties”, zegt hij tegen the Wall Street Journal.

Rajeev Chand, directeur van de onderzoeksafdeling van investeringsbank Rutberg & Co, juicht het verstrekken van de 3D-tablets eveneens toe. “De technologie loopt voor op de applicaties”, stelt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DannyD -

    Als ik zie in wat voor uiteenlopende toekomstige technologieën Google geld steekt om ze te helpen ontwikkelen. En dan kijk je naar Apple die alles liever oppot zoals Dagobert Duck!! Wat voor onderzoeken zouden zij wel niet van de grond kunnen krijgen als ze een gedeelte van die 150 + miljarden eens nuttig zouden investeren.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters