Nieuwe high-end Walkman-phone voor Sony Ericsson: de W995

Sony Ericsson heeft vandaag haar W995 gelanceerd. Deze Walkman-phone is Sony Ericsson’s tweede toestel met een 8-megapixelcamera en is tevens de eerste telefoon die Sony Ericsson’s nieuwe Media Go software ondersteunt.

Sony Ericsson W995 Hikaru

Sony Ericsson heeft vandaag op het Mobile World Congress haar nieuwe Walkman-vlaggenschip aangekondigd. Het toestel, genaamd W995, brengt een aantal leuke nieuwe functies naar de Walkman-lijn. Zo is de W995 de eerste Walkman-phone met een ingebouwde 8-megapixelcamera en heeft het toestel als eerste Sony Ericsson telefoon de nieuwe Media Go-software van Sony Ericsson meegeleverd. Natuurlijk is het toestel ook voorzien van de laatste functionaliteiten op mobiel gebied, zoals Wi-Fi, aGPS en HSDPA-ondersteuning.

De Sony Ericsson W995 is qua specificaties ongeveer gelijk aan het Cyber-Shot-vlaggenschip van Sony Ericsson, de C905, maar heeft een groter display gekregen en is voorzien van de laatste Walkman-gadgets. Het display van de Sony Ericsson W995 is met zijn doorsnede van 2,6 inch het grootste scherm in een Sony Ericsson Java-telefoon ooit en is daarnaast van sublieme kwaliteit zoals we van het merk gewend zijn. De Walkman-speler in het toestel is voorzien van Sony Ericsson’s laatste technolgieën op het gebied van muziekkwalteit, namelijk Clear Stereo en Clear Bass. Verder heeft het toestel het bekende Shake Control en SensMe ingebouwd gekregen. De niet-muziekgerelateerde specificaties liegen er net als bij de C905 ook niet om, zo heeft het toestel Sony Ericsson’s laatste Java-platform ingebouwd gekregen en kan het overweg met UMTS- en HSDPA-netwerken. Verder is er ondersteuning voor Wi-Fi en aGPS en heeft het toestel stereo bluetooth ingebouwd.

Wat de Sony Ericsson W995 echt laat verschillen van zijn Cyber-Shot-broertje, is de Media Go-functie van Sony Ericsson. Met deze nieuwe software wordt het nog makkelijker om muziek, foto’s, video’s en andere media over te zetten van de pc naar je telefoon. Zo worden video’s meteen in optimale kwalteit geconverteerd, wordt muziek gescand voor SensMe en synchroniseert het toestel automatisch alle media als hij aan de computer wordt aangesloten. Ook het downloaden en gebruiken van podcasts wordt een stuk makkelijker met de Media Go-software, volgens Sony Ericsson.

De Sony Ericsson W995 zal in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels terecht komen in drie verschillende kleuren, namelijk Progressive Black, Cosmic Silver en Energetic Red. Het toestel zal geleverd worden in combinatie met een 8GB M2-kaartje en een premium headset van Sony Ericsson. In sommige landen zal dit de HPM-77 zijn, in andere landen zal de W995 in combinatie met de HPM-88 verkocht worden. Welk headset Nederland krijgt is nog niet bekend.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters