Nieuwe Honeycomb-tablet van Toshiba gaat concurrentie met iPad aan

Toshiba presenteert binnenkort een nieuwe tablet, die loopt op het voor tablets geoptimaliseerde besturingssysteem Android Honeycomb 3.0. De tablet moet de concurrentie met de iPad aangaan.

Toshiba tablet

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas liet Toshiba de nieuwe tablet al zien, maar het bedrijf gaf er nog geen details over vrij. Nu acht Toshiba het daar kennelijk wel tijd voor. De specificaties melden een 10.1 inch groot scherm, twee camera’s en ondersteuning voor Adobe Flash. Ook kan de accu worden verwisseld.

Daarmee heeft de nog naamloze tablet een paar zaken die de huidige iPad niet heeft. eWeek kreeg informatie over de tablet en vindt het een aantrekkelijke draagbare computer, die in een soort rubberfinish is uitgevoerd zodat het apparaat niet uit je handen glijdt of vingerafdrukken laat zien. De tablet wordt in vijf kleuren uitgebracht.

Net als de Motorola Xoom is ook dit Toshiba-apparaat voorzien van een Nvidia Tegra 2 dualcore processor.

Het scherm belooft high definition specificaties (16:10) zodat films en websites altijd volledig worden weergegeven. Het apparaat is voorzien van de vier hardwareknoppen die iedereen van de Android-telefoons kent, hoewel die in de tabletversie Honeycomb van Android niet meer nodig zouden zijn.

De camera achter biedt opnamen met 5 megapixel, die aan de voorkant heeft 2 megapixel voor videobellen. Dan de verbindingen: Wifi, USB, mini-USB, HDMI en een SD-kaartingang plus een ingang voor een oortelefoon. Via een docking port kan het apparaat worden aangesloten op grotere monitors.

Het zal nog tot de lente duren voor de eerste exemplaren van deze tablet in de winkels liggen, en het is zoals meestal niet te zeggen of en wanneer deze tablet in Europa wordt verkocht.

Bron: eWeek, Into Mobile

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters