Nieuwe Honeycomb-tablet van Toshiba gaat concurrentie met iPad aan

Toshiba presenteert binnenkort een nieuwe tablet, die loopt op het voor tablets geoptimaliseerde besturingssysteem Android Honeycomb 3.0. De tablet moet de concurrentie met de iPad aangaan.

Toshiba tablet

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas liet Toshiba de nieuwe tablet al zien, maar het bedrijf gaf er nog geen details over vrij. Nu acht Toshiba het daar kennelijk wel tijd voor. De specificaties melden een 10.1 inch groot scherm, twee camera’s en ondersteuning voor Adobe Flash. Ook kan de accu worden verwisseld.

Daarmee heeft de nog naamloze tablet een paar zaken die de huidige iPad niet heeft. eWeek kreeg informatie over de tablet en vindt het een aantrekkelijke draagbare computer, die in een soort rubberfinish is uitgevoerd zodat het apparaat niet uit je handen glijdt of vingerafdrukken laat zien. De tablet wordt in vijf kleuren uitgebracht.

Net als de Motorola Xoom is ook dit Toshiba-apparaat voorzien van een Nvidia Tegra 2 dualcore processor.

Het scherm belooft high definition specificaties (16:10) zodat films en websites altijd volledig worden weergegeven. Het apparaat is voorzien van de vier hardwareknoppen die iedereen van de Android-telefoons kent, hoewel die in de tabletversie Honeycomb van Android niet meer nodig zouden zijn.

De camera achter biedt opnamen met 5 megapixel, die aan de voorkant heeft 2 megapixel voor videobellen. Dan de verbindingen: Wifi, USB, mini-USB, HDMI en een SD-kaartingang plus een ingang voor een oortelefoon. Via een docking port kan het apparaat worden aangesloten op grotere monitors.

Het zal nog tot de lente duren voor de eerste exemplaren van deze tablet in de winkels liggen, en het is zoals meestal niet te zeggen of en wanneer deze tablet in Europa wordt verkocht.

Bron: eWeek, Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters