Nieuwe HTC One A9 krijgt binnen twee weken telkens nieuwste Android-update

HTC heeft haar nieuwe vlaggenschip bekend gemaakt. HTC belooft als eerste fabrikant dat de One A9 binnen 15 dagen een update zal krijgen naar de nieuwste versie van Android.

HTC heeft de One A9 tijdens een online persconferentie wereldkundig gemaakt. Het design van het toestel heeft veel weg van de iPhone 6. Zo is de smartphone van zowel de voorkant als achterkant gemaakt van aluminium. Daarnaast komen ook de antennestrepen overeen met die van de iPhone. Desondanks wijst HTC erop dat het design eigen is door de positie van de camera, de home-knop en het dunne design.

De One A9 is qua specificaties geen hoogvlieger. Zo heeft het toestel een 5-inch display mee gekregen met een Full HD-resolutie. De telefoon is 7,26mm dik en 145,7mm lang. Daarnaast zit er 2GB ram in de Nederlandse variant van de smartphone. Het opslaggeheugen is 16GB groot en uit te breiden met een micro-sd kaart.

HTC laat weten dat de camera 13-megapixels sterk is van de One A9. De camera aan de voorkant is de bekende UltraPixel-camera van HTC. De processor van de A9 is de nieuwe Qualcomm 617-processor. Dit is een 64bit Octa-core processor die geklokt is op 1.5GHz. De One A9 draait op Android 6.0 en bijzonder hierbij is, is dat HTC belooft dat toekomstige Android-updates binnen 15 dagen nadat Nexus-smartphones de update binnen krijgen, ook beschikbaar zullen zijn voor de One A9. Hiermee is HTC de eerste fabrikant die dergelijke beloftes weet te maken.

De consumentenadviesprijs van de HTC One A9 is 599,- euro exclusief abonnement, inclusief BTW en is verkrijgbaar in de kleuren Carbon Grey, Opal Silver en Topaz Gold. De HTC One A9 en zijn bijbehorende accessoires zijn begin november 2015 wereldwijd verkrijgbaar.

HTC One A9  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Andre. -

    ik vrees ook voor het geluid, je kunt mij namelijk niet vertellen dat uit die mono speaker een goed geluid komt. ze vertellen wel mooie verhalen over een ingebouwde versterker maar ik zit niet met die oordopjes in. De boomsound was er juist voor dat je de ringtone duidelijk kon horen, en uiteraard om filmpjes en degelijke te bekijken zodat je mooi stereo geluid had. Erg jammer dat htc er van af heeft gezien. Of het tegenovergestelde van hierboven moet het zijn, ze kunnen mij nog niet overtuigen. Dus het wordt denk ik toch maar geen A9 maar een M9 of M8

  2. Hans van Dalsum -

    Ben ik nou gek of is HTC gek geworden? Een nederlandse prijs die 2 x zo hoog is als de amerikaanse, specs die mijn hart absoluut niet harder laten kloppen, een chipset van een midrangetoestel….De speakers van de M serie die verdwenen zijn terwijl dat juist een van de reden was dat ik voor die toestellen koos. Ik vrees het ergste voor dit eens geweldige merk. Hiermee gaan ze de smartphone oorlog niet overwinnen. Eeuwig zonde…..

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters