Nieuwe HTC One A9 krijgt binnen twee weken telkens nieuwste Android-update

HTC heeft haar nieuwe vlaggenschip bekend gemaakt. HTC belooft als eerste fabrikant dat de One A9 binnen 15 dagen een update zal krijgen naar de nieuwste versie van Android.

HTC heeft de One A9 tijdens een online persconferentie wereldkundig gemaakt. Het design van het toestel heeft veel weg van de iPhone 6. Zo is de smartphone van zowel de voorkant als achterkant gemaakt van aluminium. Daarnaast komen ook de antennestrepen overeen met die van de iPhone. Desondanks wijst HTC erop dat het design eigen is door de positie van de camera, de home-knop en het dunne design.

De One A9 is qua specificaties geen hoogvlieger. Zo heeft het toestel een 5-inch display mee gekregen met een Full HD-resolutie. De telefoon is 7,26mm dik en 145,7mm lang. Daarnaast zit er 2GB ram in de Nederlandse variant van de smartphone. Het opslaggeheugen is 16GB groot en uit te breiden met een micro-sd kaart.

HTC laat weten dat de camera 13-megapixels sterk is van de One A9. De camera aan de voorkant is de bekende UltraPixel-camera van HTC. De processor van de A9 is de nieuwe Qualcomm 617-processor. Dit is een 64bit Octa-core processor die geklokt is op 1.5GHz. De One A9 draait op Android 6.0 en bijzonder hierbij is, is dat HTC belooft dat toekomstige Android-updates binnen 15 dagen nadat Nexus-smartphones de update binnen krijgen, ook beschikbaar zullen zijn voor de One A9. Hiermee is HTC de eerste fabrikant die dergelijke beloftes weet te maken.

De consumentenadviesprijs van de HTC One A9 is 599,- euro exclusief abonnement, inclusief BTW en is verkrijgbaar in de kleuren Carbon Grey, Opal Silver en Topaz Gold. De HTC One A9 en zijn bijbehorende accessoires zijn begin november 2015 wereldwijd verkrijgbaar.

HTC One A9  
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters