Nieuwe HTC One X en One S hebben schoonheidsfoutjes

De nieuwe HTC One X en One S hebben wat schoonheidsfoutjes. Diverse gebruikers maken melding van afbladderende coating bij de One S en de One X heeft last van een gele verkleuring in het scherm, als je het op een bepaalde manier indrukt.

HTC One X

Om met de One X te beginnen: het quadcoretoestel van de Taiwanese fabrikant heeft een probleempje met het scherm. Als je het scherm stevig indrukt in de buurt van een hoek, verkleurt het scherm daar; het wordt gelig. Een verslaggever van CNET heeft dit met vier verschillende One X-telefoons geprobeerd en zag het probleem bij allevier optreden. Hetzelfde effect zie je vaak als het scherm van een laptop wordt ingedrukt. Bij aanraakschermen van smartphones is dit evenwel een nieuw verschijnsel.

Ook onze reviewer van de One X heeft de proef op de som genomen, en het probleem geconstateerd. Het is echter minder erg dan het lijkt, meldt hij; stevig op het scherm drukken doet bijna niemand op een smartphone, die met lichte tikjes en vegen van de vingertoppen worden bestuurd. ”Een gevalletje muggen en olifanten.” Wie het probleem zelf wil aanschouwen kan dit filmpje bekijken.

De donkergrijze One S zou een ander probleem hebben. De buitenkant van dit toestel bestaat uit aluminium dat extra stevig is gemaakt, door er een grote hoeveelheid elektriciteit doorheen te jagen. Daardoor verkleurt het aluminium ook. Hoewel de stevigheid niet in twijfel wordt getrokken, breken er bij diverse gebruikers toch stukjes van de coating af, en dat al na enkele dage gebruik. Voorzichtigheid wordt hierbij niet beloond; het lijkt erop dat dit toestel gedoemd is om zijn leven in een hoesje te slijten voor wie zijn toestel wil beschermen tegen deze beschadigingen.

Een manager van HTC die met de tekortkomingen werd geconfonteerd, vermoedde dat het probleem alleen in reviewtoestellen optreedt. ”Wij zouden dit nooit zo naar de winkels sturen.” Wie toch een probleem meldt, kan zijn geld terugkrijgen van HTC. Inmiddels heeft HTC voor de One S een oplossing beloofd.

Bron: Android and Me

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters