Nieuwe HTC One X en One S hebben schoonheidsfoutjes

De nieuwe HTC One X en One S hebben wat schoonheidsfoutjes. Diverse gebruikers maken melding van afbladderende coating bij de One S en de One X heeft last van een gele verkleuring in het scherm, als je het op een bepaalde manier indrukt.

HTC One X

Om met de One X te beginnen: het quadcoretoestel van de Taiwanese fabrikant heeft een probleempje met het scherm. Als je het scherm stevig indrukt in de buurt van een hoek, verkleurt het scherm daar; het wordt gelig. Een verslaggever van CNET heeft dit met vier verschillende One X-telefoons geprobeerd en zag het probleem bij allevier optreden. Hetzelfde effect zie je vaak als het scherm van een laptop wordt ingedrukt. Bij aanraakschermen van smartphones is dit evenwel een nieuw verschijnsel.

Ook onze reviewer van de One X heeft de proef op de som genomen, en het probleem geconstateerd. Het is echter minder erg dan het lijkt, meldt hij; stevig op het scherm drukken doet bijna niemand op een smartphone, die met lichte tikjes en vegen van de vingertoppen worden bestuurd. ”Een gevalletje muggen en olifanten.” Wie het probleem zelf wil aanschouwen kan dit filmpje bekijken.

De donkergrijze One S zou een ander probleem hebben. De buitenkant van dit toestel bestaat uit aluminium dat extra stevig is gemaakt, door er een grote hoeveelheid elektriciteit doorheen te jagen. Daardoor verkleurt het aluminium ook. Hoewel de stevigheid niet in twijfel wordt getrokken, breken er bij diverse gebruikers toch stukjes van de coating af, en dat al na enkele dage gebruik. Voorzichtigheid wordt hierbij niet beloond; het lijkt erop dat dit toestel gedoemd is om zijn leven in een hoesje te slijten voor wie zijn toestel wil beschermen tegen deze beschadigingen.

Een manager van HTC die met de tekortkomingen werd geconfonteerd, vermoedde dat het probleem alleen in reviewtoestellen optreedt. ”Wij zouden dit nooit zo naar de winkels sturen.” Wie toch een probleem meldt, kan zijn geld terugkrijgen van HTC. Inmiddels heeft HTC voor de One S een oplossing beloofd.

Bron: Android and Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. kunta -

  Dennis sorry hoor maar de homebutton en dergelijke licht niet op als er genoeg licht in de ruimte wordt geconstateerd. Links boven op je scherm als je goed kijkt is er een cameratje onder het zwart een soort van sensor die het licht meet doe je duim maar erop voor 5 tot 10 sec en je zult zien dat je homebutton en dergelijke oplicht :)!

  Verder de spiegel functie dat was een glitch erin met de camera browser en youtube die met de update van nu wel verholpen zou moeten zijn.

  Anders met een live achtergrond wallpaper van htc is het probleem ook voor goed weg.

 2. Dennis -

  Als je de spiegel gebuikt, oftewel de front camera, zie je links van boven naar beneden allemaal trillende lijntjes, dit is weer over als je hem opnieuw opstart overigens. Ook ontstaat er zo nu en dan een barst in de wallpaper in het midden van het scherm (tot nu toe alleen bij de wallpaper gezien zoals in plaatje voorbeeld hierboven) wat ook opgelost is als je hem opnieuw opstart. Verder zijn de homebutten etc. niet altijd verlicht, heel irritant. Kom maar op met die update HTC.

 3. Sjaakie -

  Toestel een fabrieks reset geven, en je klachten zullen hoogstwaarschijnlijk zijn verdwenen. Dit is een goede tip voor iedereen die net een nieuw android device heeft gekocht.

 4. ikke -

  Daar heb ik dus geen last van dus denk dat maar een relatief weinig aantal gebruikers van de HTC One X het heeft dan want heb er nogniet echt iets over gehoord, iet in grote getalen iig…

 5. fx500 -

  Nou dat valt allemaal best mee.

  Wel is er in de software nog het een en ander behoorlijk mis!!!
  Zo crashed de browser als ik naar facebook wil en de status balk en ook de browser renderen soms heeeeeel vaag .
  Dan word alles namelijk griemelig.

  Oh en de gyro sensor/oriëntatie sensor houd er af en toe mee op :S

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters