Nieuwe HTC-tablet Volantis op persrender te zien

HTC lijkt na jaren van afwezigheid op de tabletmarkt een nieuwe gooi te doen naar de gunst van de klanten. Persrenders van de 9-inch tablet HTC Volantis zijn online te bewonderen. Wellicht wordt de tablet tijdens Google I/O gepresenteerd als de Nexus 9.

Of het nu de volgende Nexustablet wordt of niet, het lijkt in ieder geval zeker dat er na enkele jaren weer een opvolger voor de HTC Flyer aan zit te komen. De Volantis, of Nexus 9, krijgt een 8,9-inch-scherm en een Nvidia Logan 64-bit processor, ook bekend als de Tegra K1. Die wordt ondersteund door 2GB ram en het geheugen is naar keuze 16 of 32GB groot.

De achtercamera biedt een resolutie van 8-megapixel, de frontcamera heeft een flinke resolutie van 3-megapixel. De tablet wordt in aluminium uitgevoerd, krijgt net als de HTC One stereospeakers aan de vorokant en weegt 418 gram, of 427 gram voor het lte-exemplaar.

Dat is een stuk zwaarder dan de huidige Nexus 7, die zonder lte 290 gram weegt. De Volantis wordt ook een stuk zwaarder dan de nieuwe Samsung Galaxy Tab 8.4, die ook net geen 300 gram weegt.

De specificaties komen overigens niet overeen met de persfoto’s die hierbij worden verspreid, en het vermoeden bestaat dat die wel echt zijn, maar een erg vroege versie ervan. Zo ontbreken de frontspeakers die in de specs worden genoemd op de plaatjes en lijkt de geroemde aluminium achterkant niet echt op wat erover wordt gemeld.

De prijs die over deze tablet de ronde doet is 299 dollar voor de 16GB-variant, en honderd dollar meer voor de 32GB-tablet. De lte-versies gooien daar nog een honderdje bovenop. Daarmee wordt deze tablet wel een flink stuk duurder dan de Nexustoestellen die Google de laatste jaren op de markt brengt.

Of deze tablet wordt gepresenteerd tijdens Google I/O wordt eveneens sterk betwijfeld. Wellicht komt de Nexus 9, als die tenminste zo heet, pas later dit jaar. Als het tenminste een Nexus is; het gerucht dat Google de hele Nexus-lijn heeft geannuleerd ten gunste van Android Silver (een keurmerk voor apparaten die aan de richtlijnen van Google voldoen) worden steeds sterker en tot de productie van een opvolger voor de Nexus 5 lijkt het niet meer te komen.

Nieuwe HTC-tablet Volantis op persrender te zien htc volantis 02 
Nieuwe HTC-tablet Volantis op persrender te zien htc volantis 01 

Bron: Android Police

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters