Nieuwe Intel CEO: “We gaan vol inzetten op mobiel”

De nieuwe CEO van Intel is afgelopen week officieel aan de slag gegaan. In zijn eerste interview heeft hij aangegeven dat het bedrijf de pijn voelt van het falen op het mobiel vlak en dat de focus sterk komt te liggen op tablets en smartphones binnen het bedrijf.

Intel CEO Brian Krzanich

Brian Krzanich is gisteren als topman van Intel aan de slag gegaan en heeft daarmee een pittige kluif aangenomen om weer de groei met zijn bedrijf te vinden. Intel heeft namelijk volledig de boot gemist als het gaat om de mobiele markt. Concurrent ARM, die desondanks nog steeds qua omzet veel kleiner is, is heer en meester in de chip-markt voor tablets en mobieltjes. Intel heeft slechts een handjevol smartphones en tablets waarin haar chips in te vinden zijn en fabrikanten zoals Samsung en Nokia lopen niet warm voor de chips van Intel. Met namen het energieverbruik zou bij de mobiele-chips van Intel verre van optimaal zijn waardoor ARM-chips tot de dag van vandaag nog steeds de markt domineren.

In een interview met Businessweek geeft de nieuwe topman van Intel aan “dat we een beetje langzaam zijn geweest met de stap naar mobiel”. Intel gaat zich dan ook veel meer richten op de markt voor mobieltjes en tablets met nieuwe chips. “We hebben voldoende kennis in huis en materialen om alsnog snel in te stappen in deze markt en ons aan te passen in de toekomst”. Krzanich is er dan ook op gebrand om Intel-chips in meer smartphones en tablets de komende jaren te krijgen en zo wat marktaandeel af te snoepen van chip-fabrikanten als Qualcomm, Samsung en andere die ARM-chips fabriceren.

De vorige topman van Intel, Paul Otellini, wist in zijn afscheidsinterview aan te geven dat het mis ging toen het bedrijf besloot niet de processor te leveren voor de eerste Apple iPhone. “Uiteindelijk hebben we de aanbesteding niet gewonnen, of hebben we het zelf afgeslagen, het is maar net vanuit welk perspectief je er naar kijkt. Als onze chip wel in de eerste iPhone had gezeten, dan zou de wereld er vandaag heel anders uitgezien hebben”, aldus de oud topman in het interview. Intel had een inschattingsfout gemaakt met betrekking tot de eerste iPhone. Apple wilde een bepaald bedrag voor de processor van Intel in 2007 betalen en volgens Intel’s eigen berekeningen zou het de chip dan aan Apple voor onder de kostprijs moeten gaan leveren. Echter bleek achteraf dat de kostprijs veel lager lag en dat de afzet van de iPhone velen malen hoger lag dan in eerste instantie ingeschat. Sindsdien heeft Intel nooit voet aan wal weten te krijgen in de markt voor smartphones en tablets.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters