Nieuwe iPad heeft geen accuprobleem, meldt Apple

Het is reviewers van de nieuwe iPad opgevallen dat de batterij-indicator niet goed lijkt te werken. Als hij 100% geladen aangeeft, is dat soms minder. Niks aan de hand, dat is precies de bedoeling, meldt Apple.

The New Apple iPad

Honderd procent is bij Apple niet altijd honderd procent. Wat blijkt: de indicator geeft al snel aan dat de accu volledig vol is, terwijl hij nog een uur door kan laden. Het viel reviewers op en ze vonden het maar raar.

Een hoge functionaris van Apple heeft nu uitleg gegeven. Vice-president marketing Michael Tchao vertelde in een verklaring aan All Things Digital dat de nieuwe iPad niets anders doet dan elk ander iOS-apparaat. Dus ook de iPhone en de oudere iPads hebben dit verschijnsel.

Als de accu vol is, laat hij zichzelf weer een beetje leeglopen, en laadt dan weer vol tot honderd procent. Dat proces leidt ertoe dat de iPad continu aan de stekker kan hangen, zonder dat de accu daardoor op termijn vermogen verliest. Aldus Tchao.

De batterij-indicator op het scherm geeft dan echter altijd 100% vol aan. Dit is om de klanten niet in de war te brengen, meldt de marketingchef.

Critici merken hierbij op dat je nu nooit kunt weten of de batterij helemaal vol of niet helemaal vol is, als je hem van de stroom af haalt. Maar volgens Tchao maakt het allemaal weinig uit, en kan de tablet nog altijd zeker tien uren mee op één lading.

Bron: Mashable

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters