Nieuwe iPad heeft geen accuprobleem, meldt Apple

Het is reviewers van de nieuwe iPad opgevallen dat de batterij-indicator niet goed lijkt te werken. Als hij 100% geladen aangeeft, is dat soms minder. Niks aan de hand, dat is precies de bedoeling, meldt Apple.

The New Apple iPad

Honderd procent is bij Apple niet altijd honderd procent. Wat blijkt: de indicator geeft al snel aan dat de accu volledig vol is, terwijl hij nog een uur door kan laden. Het viel reviewers op en ze vonden het maar raar.

Een hoge functionaris van Apple heeft nu uitleg gegeven. Vice-president marketing Michael Tchao vertelde in een verklaring aan All Things Digital dat de nieuwe iPad niets anders doet dan elk ander iOS-apparaat. Dus ook de iPhone en de oudere iPads hebben dit verschijnsel.

Als de accu vol is, laat hij zichzelf weer een beetje leeglopen, en laadt dan weer vol tot honderd procent. Dat proces leidt ertoe dat de iPad continu aan de stekker kan hangen, zonder dat de accu daardoor op termijn vermogen verliest. Aldus Tchao.

De batterij-indicator op het scherm geeft dan echter altijd 100% vol aan. Dit is om de klanten niet in de war te brengen, meldt de marketingchef.

Critici merken hierbij op dat je nu nooit kunt weten of de batterij helemaal vol of niet helemaal vol is, als je hem van de stroom af haalt. Maar volgens Tchao maakt het allemaal weinig uit, en kan de tablet nog altijd zeker tien uren mee op één lading.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Huy Pham -

    Wij van WC-eend… Apple zegt dat het niets uitmaakt dus waar maken wij ons druk om, aldus de vice-president (tikfout in het artikel) van Apple…

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters