'Nieuwe iPad krijgt lightning-connector van de iPhone 5'

Dat Apple waarschijnlijk de lancering van de vermoedelijke iPad mini, komende dinsdag, ook aangrijpt voor een update van de nieuwe iPad (of iPad 3), lag al in de lijn der verwachtingen. Nu meldt fansite 9to5mac dat de iPad 3 ook een lightning-connector krijgt.

Apple iPhone 5 Lightning

Apple heeft deze lightning-connector al ingebouwd in de laatste apparaten die zijn gepresenteerd: de iPhone 5, de laatste iPod touch en de 7e generatie iPod nano. Het is een veel kleiner connectortje dan de brede 30-pins connector die onder alle andere mobiele apparaten van Apple zitten. De nieuwe connector heeft ook een nieuwe, speciaal door Apple vervaardigde kabel nodig.

9to5mac heeft van anonieme bronnen informatie binnengekregen over de prijzen van de nieuwe iPad na de update. Die blijven gewoon hetzelfde, zowel voor de WiFi- als voor de 4G-varianten. Ook aan de omvang van de interne geheugens wordt niet gesleuteld: die blijft op 16, 32 of 64 GB.

De nieuwe iPad versie 2 – die in eerdere uitgelekte informatie versienummer 3.6 zo krijgen – zou verder slechts een paar kleine tweaks ontvangen ten opzichte van de in maart gepresenteerde tablet. Over mogelijke veranderingen onder de motorkap, zoals een nieuwe A6-processor waar eerder geruchten over de ronde deden, wordt niets meer gemeld. Wellicht komen dat soort verbeteringen pas volgend voorjaar, als Apple waarschijnlijk de vierde generatie van de iPad zal presenteren.

Bron: 9to5mac

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

  Volg ons via