'Nieuwe iPad krijgt lightning-connector van de iPhone 5'

Dat Apple waarschijnlijk de lancering van de vermoedelijke iPad mini, komende dinsdag, ook aangrijpt voor een update van de nieuwe iPad (of iPad 3), lag al in de lijn der verwachtingen. Nu meldt fansite 9to5mac dat de iPad 3 ook een lightning-connector krijgt.

Apple iPhone 5 Lightning

Apple heeft deze lightning-connector al ingebouwd in de laatste apparaten die zijn gepresenteerd: de iPhone 5, de laatste iPod touch en de 7e generatie iPod nano. Het is een veel kleiner connectortje dan de brede 30-pins connector die onder alle andere mobiele apparaten van Apple zitten. De nieuwe connector heeft ook een nieuwe, speciaal door Apple vervaardigde kabel nodig.

9to5mac heeft van anonieme bronnen informatie binnengekregen over de prijzen van de nieuwe iPad na de update. Die blijven gewoon hetzelfde, zowel voor de WiFi- als voor de 4G-varianten. Ook aan de omvang van de interne geheugens wordt niet gesleuteld: die blijft op 16, 32 of 64 GB.

De nieuwe iPad versie 2 – die in eerdere uitgelekte informatie versienummer 3.6 zo krijgen – zou verder slechts een paar kleine tweaks ontvangen ten opzichte van de in maart gepresenteerde tablet. Over mogelijke veranderingen onder de motorkap, zoals een nieuwe A6-processor waar eerder geruchten over de ronde deden, wordt niets meer gemeld. Wellicht komen dat soort verbeteringen pas volgend voorjaar, als Apple waarschijnlijk de vierde generatie van de iPad zal presenteren.

Bron: 9to5mac

tags:
  Chrome OS Acer tablet Google

  Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

  Google Pixel C Apple

  De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters