Nieuwe iPad wordt nogal warm bij gebruik – Update

Kopers van de nieuwe iPad klagen over de temperatuur van hun tablet. Het ding wordt na een tijd gebruik nogal heet. Heter dan de vorige twee edities van de tablet van Apple.

hete ipad

De forums van Apple.com worden overspoeld door mensen die melden dat hun nieuwe tablet oncomfortabel heet wordt na een tijdlang gebruik. Ook sommige reviewers hebben die waarneming. De tablet wordt linksonder nogal warm als er taken worden uitgevoerd die de GPU stevig aan het werk zetten, zoals het afdraaien van 1080p videofilms. Ook het gebruik van LTE- en 3G-verbindingen schijnt de temperatuur van de tablet omhoog te jaren, en het langdurig opladen van de iPad ook.

Er zitten dan ook nogal wat potentiƫle kacheltjes in de tablet, zoals de nieuwe A5X chipset en de quadcore GPU naast de dualcore CPU. De batterij is een heel stuk groter dan die van de iPad 2, wat nodig is om het Retina-scherm aan te drijven, en de 4G-connectiviteit is ook goed voor een paar graden warmte. Die warmte straalt vooral uit de aluminium achterkant.

Of de warmte van de tablet gewoon niet zo comfortabel aanvoelt of echt onacceptabel heet is, is uiteraard afhankelijk van wat de gebruiker zelf voelt en gewend is. De collega’s van Tweakers.net hebben tests uitgevoerd en zijn er zo achter gekomen dat de nieuwe iPad vijf graden warmer wordt dan de iPad 2. Wie daar problemen mee heeft kan in ieder geval aanspraak maken op de garantie. Waarschijnlijk hebben aardig wat klanten dat al gedaan, zodat de fabrikant het probleem vast al een keer of wat heeft kunnen inspecteren.

Update op 20/03/2012 om 16:35 uur:

Apple heeft in een reactie laten weten dat “de nieuwe iPad binnen de opgestelde marges voor warmte opereert”. Hiermee doet de fabrikant af aan het feit dat de nieuwe tablet wat warmer wordt dan zijn voorganger.

Bron: Slashgear

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters