Nieuwe iPhone 4S gepresenteerd

Apple heeft zojuist een nieuwe iPhone gepresenteerd: de 4S. Die zal worden voorzien van iOS5. Op 12 oktober komt dit nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Op 28 oktober is de iPhone 4S in Nederland te koop.

Apple iPhone 4S Siri

De nieuwe iPhone 4S is voorzien van een Apple A5 processor, die dualcore is en zeven keer zo snel als de iPhone 4. De accu is sterk verbeterd en zou zes uur nonstop browsen moeten aankunnen, of acht uur gesprekken. De antenne is vernieuwd en het toestel wordt verkocht als een ‘world phone’, dat alle netwerken aankan, CDMA of GSM. De camera is nu 8 megapixel en moet niet alleen beter zijn dan de camera’s van alle andere smartphones, maar moet het zelfs op kunnen nemen tegen de kwaliteit van echte point-and-shoot-camera’s. De afdrukvertraging is tot een minimum teruggebracht, iets meer dan een seconde, en dat is volgens Apple sneller dan alle andere high-end smartphones. Apple vergeleek de afdrukvertraging onder meer met de HTC Sensation en de Samsung Galaxy S II, die seconden langzamer zijn met afdrukken.

Video-opnamen in het 1080p HD-formaat horen ook bij de 4S. Volgens Apple is het met de iPhone 4S in je handen niet meer nodig om een apart fototoestel en een aparte videocamera aan te schaffen. Er is nog iets bijzonders met de videocapaciteitein van de 4S. Via Airplay Mirroring is het mogelijk om de videobeelden gelijktijdig op je telefoon en op een televisie te bekijken. Dat kan zowel draadloos als met een draadje worden geregeld.

Spraakherkenning is diep geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem. Je kunt de homeknop een tijdje indrukken en dan natuurlijke spraakopdrachten geven. ”Heb ik een regenjas nodig vandaag?” Antwoord: ”Het ziet er naar uit dat het vandaag gaat regenen.” Ander voorbeeld: ”Maak me morgen om zes uur wakker.” Antwoord: ”de wekker is gezet op zes uur.” Met een spraakcommando kun je ook de navigatie activeren. ”Wijs me de weg naar de Veembroederhof”, of ”Zoek een Grieks restaurant”. Het apparaat probeert het commando te verstaan en te doen wat je wilt. Ook kun je een binnengekomen sms laten voorlezen door het apparaat en dat direct met spraak beantwoorden. De ingesproken sms wordt dan in tekst omgezet.

Apple iPhone 4S

 

De spraakherkenning heet Siri, en je kunt Siri ook moeilijker opdrachten geven. ”Herinner me eraan dat ik mijn vrouw bel als ik mijn werk verlaat.” Siri maakt een ‘geo-fence’ om je kantoor, zoekt het nummer van je vrouw op en belt dat zodra je de deur uitloopt. Je kunt verder via Siri ook met spraak afspraken in je agenda zetten, e-mails dicteren, dingen laten opzoeken op het web, en nog veel meer. Het is een complete Personal Assistant die zich laat besturen met natuurlijke spraakcommando’s.

Siri is alleen nog in Engels, Frans en Duits beschikbaar en staat alleen op de 4S.

In de nieuwe iPhone-software is Twitter geïntegreerd in veel apps. Het is mogelijk om foto’s direct te delen via dit microblog. Ook is het mogelijk om met de iPhone een foto te maken, en die vervolgens als ansichtkaart in de bus van iemand te laten vallen. Apple regelt alles; foto, afdrukken, verzending en een notificatie op het scherm van de telefoon als de kaart door de postbode wordt afgeleverd. Deze nieuwe mogelijkheid kost wel aardig wat geld: drie dollar.

Met het nieuwe toestel is het niet meer nodig om via een kabeltje de iPhone aan een computer te verbinden om updates binnen te halen. Dat gaat voortaan draadloos. Via iCloud kunnen alle zaken die op de telefoon worden aangemaakt en opgeslagen, zoals foto’s, e-mail en agenda. De klant krijgt 2GB opslag cadeau van Apple. Het is mogelijk om 25GB bij te kopen. Gekochte apps en muziek worden ook automatisch gebackupt in iCloud. Alles wat daar staat opgeslagen, wordt automatisch naar andere Apple-apparaten gesynchroniseerd. Heb je een iPad zonder muziek erop, dan kun je via iCloud alle muziek die je ooit hebt gekocht toch met dit apparaat afspelen.

Een nieuwe app met de naam My Friends laat de gps-locatie van je vrienden zien, als die dit tenminste aan je door willen geven. Handig als je elkaar zoekt in een vol voetbalstadion, een pretpark of een drukke binnenstad.

Gelijktijdig met de nieuwe iPhone is ook een nieuwe iPod Nano en een iPod Touch gepresenteerd.

iPhone 4S prijzen

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters