Nieuwe iPhone 4S gepresenteerd

Apple heeft zojuist een nieuwe iPhone gepresenteerd: de 4S. Die zal worden voorzien van iOS5. Op 12 oktober komt dit nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Op 28 oktober is de iPhone 4S in Nederland te koop.

Apple iPhone 4S Siri

De nieuwe iPhone 4S is voorzien van een Apple A5 processor, die dualcore is en zeven keer zo snel als de iPhone 4. De accu is sterk verbeterd en zou zes uur nonstop browsen moeten aankunnen, of acht uur gesprekken. De antenne is vernieuwd en het toestel wordt verkocht als een ‘world phone’, dat alle netwerken aankan, CDMA of GSM. De camera is nu 8 megapixel en moet niet alleen beter zijn dan de camera’s van alle andere smartphones, maar moet het zelfs op kunnen nemen tegen de kwaliteit van echte point-and-shoot-camera’s. De afdrukvertraging is tot een minimum teruggebracht, iets meer dan een seconde, en dat is volgens Apple sneller dan alle andere high-end smartphones. Apple vergeleek de afdrukvertraging onder meer met de HTC Sensation en de Samsung Galaxy S II, die seconden langzamer zijn met afdrukken.

Video-opnamen in het 1080p HD-formaat horen ook bij de 4S. Volgens Apple is het met de iPhone 4S in je handen niet meer nodig om een apart fototoestel en een aparte videocamera aan te schaffen. Er is nog iets bijzonders met de videocapaciteitein van de 4S. Via Airplay Mirroring is het mogelijk om de videobeelden gelijktijdig op je telefoon en op een televisie te bekijken. Dat kan zowel draadloos als met een draadje worden geregeld.

Spraakherkenning is diep geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem. Je kunt de homeknop een tijdje indrukken en dan natuurlijke spraakopdrachten geven. ”Heb ik een regenjas nodig vandaag?” Antwoord: ”Het ziet er naar uit dat het vandaag gaat regenen.” Ander voorbeeld: ”Maak me morgen om zes uur wakker.” Antwoord: ”de wekker is gezet op zes uur.” Met een spraakcommando kun je ook de navigatie activeren. ”Wijs me de weg naar de Veembroederhof”, of ”Zoek een Grieks restaurant”. Het apparaat probeert het commando te verstaan en te doen wat je wilt. Ook kun je een binnengekomen sms laten voorlezen door het apparaat en dat direct met spraak beantwoorden. De ingesproken sms wordt dan in tekst omgezet.

Apple iPhone 4S

 

De spraakherkenning heet Siri, en je kunt Siri ook moeilijker opdrachten geven. ”Herinner me eraan dat ik mijn vrouw bel als ik mijn werk verlaat.” Siri maakt een ‘geo-fence’ om je kantoor, zoekt het nummer van je vrouw op en belt dat zodra je de deur uitloopt. Je kunt verder via Siri ook met spraak afspraken in je agenda zetten, e-mails dicteren, dingen laten opzoeken op het web, en nog veel meer. Het is een complete Personal Assistant die zich laat besturen met natuurlijke spraakcommando’s.

Siri is alleen nog in Engels, Frans en Duits beschikbaar en staat alleen op de 4S.

In de nieuwe iPhone-software is Twitter geïntegreerd in veel apps. Het is mogelijk om foto’s direct te delen via dit microblog. Ook is het mogelijk om met de iPhone een foto te maken, en die vervolgens als ansichtkaart in de bus van iemand te laten vallen. Apple regelt alles; foto, afdrukken, verzending en een notificatie op het scherm van de telefoon als de kaart door de postbode wordt afgeleverd. Deze nieuwe mogelijkheid kost wel aardig wat geld: drie dollar.

Met het nieuwe toestel is het niet meer nodig om via een kabeltje de iPhone aan een computer te verbinden om updates binnen te halen. Dat gaat voortaan draadloos. Via iCloud kunnen alle zaken die op de telefoon worden aangemaakt en opgeslagen, zoals foto’s, e-mail en agenda. De klant krijgt 2GB opslag cadeau van Apple. Het is mogelijk om 25GB bij te kopen. Gekochte apps en muziek worden ook automatisch gebackupt in iCloud. Alles wat daar staat opgeslagen, wordt automatisch naar andere Apple-apparaten gesynchroniseerd. Heb je een iPad zonder muziek erop, dan kun je via iCloud alle muziek die je ooit hebt gekocht toch met dit apparaat afspelen.

Een nieuwe app met de naam My Friends laat de gps-locatie van je vrienden zien, als die dit tenminste aan je door willen geven. Handig als je elkaar zoekt in een vol voetbalstadion, een pretpark of een drukke binnenstad.

Gelijktijdig met de nieuwe iPhone is ook een nieuwe iPod Nano en een iPod Touch gepresenteerd.

iPhone 4S prijzen

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. tevree -

  Ik ben het eigenlijk met iedereen eens, betreffende de voor en nadelen. Alleen vraag ik mij af of het om een telefoon gaat. Bijna niemand heeft het over de gesprekskwaliteit van de telefoons. Wel over de snelheid en de kwaliteit van de foto's. Eigenlijk vind ik dat alle mobiles, fotografishe troep produceren! Ik heb beide, een HTC en Iphone, maar als ik foto's ga maken pak ik toch al gauw mijn Leica. Je zou het verschil eens moeten zien. Films kijk ik het liefst op mijn breedbeeld en audio hoor ik het liefst komende uit de electrostaten via een vertrouwde buizen-versterker. Oh ja, bellen, dan pak ik even de Iphone of HTC. Beide mobiles ontlopen elkaar niet veel qua prestaties. Misschien dat de een wat beter troep levert dan de ander…. maar het blijft troep, in vergelijking met wat de daarvoor bestemde apparaten produceren.Hmmm, Ik moet stoppen. M'n Iphone krijgt weer een foto binnen via whatsapp. Echt niet om in-te-lijsten 😉

  1. geust123 -

   Het vordeel van je zogenoemde troep wat je zelf zegt? hoe neem jij een apparaat mee mee oftewel je breedbeeld en audio die je het liefste hoort via de electrostaten via een vertrouwde buizen versterker mee? tuurlijk is de kwaliteit minder goed dan het geen wat je thuis hebt, maar ik neem niet zo snel mijn 46" tv mee van huis om onderweg een filmpje te kijken, ik kan ook niet mijn dolby7.1 met avtieve subwoofer meenemen om onderweg naar muziek te luisteren, en toch vind ik de scherm resolutie het geluid zeer goed om het op een telefoon te bekijken en te beluisteren, qwa foto's ben ik het met je eens, maar ook hiervoor geld heb jij altijd wanneer je de deru uitloopt je camera bij de hand? waarschijnlijk niet en met de telefoon maak je een prima alternatieve foto dat je toch het aandenken hebt. Tenslote is een foto als aandenken de beste kwaliteit van de foto zit nog steeds in die grijze massa tussen je oren!

 2. rene -

  Laten we gewoon eerlijk zijn, dit is gewoon teleurstellend van apple. En apple kan er eigenlijk niets aan doen,Het zijn al die fanbois met al die zogenaamde lekken over wat er in de de nieuwe iphone zou kunnen komen en hoe deze eruit zal zien. En dan al die fanpages die al dat non-nieuws plaatsen en zo 'íedereen' gek proberen te maken.

  Alleen daarom is dit al leuk eigenlijk.
  Ik, als een 'gewone' consument kan wel leven met deze verbeteringen. Het is gewoon hetzelfe als de iphone 3 en iphone 3

 3. Gerr -

  Weetje wat de grap is Willem76 de iphone 4S heeft nu pas alle functionaliteit die de andere droids allang hadden, en die A5 chip is helemaal niet bijzonder ik verkoop de ipad 2 en de nieuwste tabs (acer, sony,samsung) die hebben allemaal een nvidia tegra 2 chip.De ipad 2 is niet in staat om 1080p FILM-video bestanden af te spelen, maar al onze android tablets wel. En over de camera gesproken de Arc maakt waarschijnlijk betere foto's en GS 2 betere video's waarom wilde apple anders sony's exmor R sensor in de eerste plaats?? 😛 +op die 2 toestellen heb je veel meer functionalliteiten op de camera interface. Er zit niet eens een behoorlijke camera knop op ip4(s) een echte design flaw naar mijn mening en de iphone komt officieel 28 Oktober pas beschikbaar in ons land, beter opletten de volgende keer, ik heb wel respect voor hoe fanatiek je bent maar de waarheid is wel even anders 😉

  1. robert -

   Nee. Want de journalisten mochten in de hands on area geen foto's of filmpjes maken. Wat normaal altijd mocht. Je vraagt je af wat ze nu werkelijk te verbergen hebben.

 4. Willem76 -

  Als Apple wel met een geheel nieuwe iPhone was uitgekomen, dan had je weer huilie huilie gehad van:

  "ik heb net 4 maanden geleden de iPhone 4 gehaald en nu is er al weer een nieuwe!! Ik wil me geld terug."

  1. Mark -

   Je kan er gewoon niet tegen dat apple achter loopt en slechte producten maakt, daarom heb ik een Samsung Galaxy, dat zijn producten die vernieuwend zijn, android hebben en apple dik gaan verslaan. 🙂

   1. Rotterdammert -

    Ikzelf ben een groot Apple fan maar ik kan niet anders dan toegeven dat ik teleurgesteld ben in Apple ik had van het meest innovatieve elektronica bedrijf ter wereld meer verwacht.

    Ik kan straks tegen mijn iPhone praten… zucht, ik had op iets interessantere dingen gehoopt. Ik zal de 4S wel gaan kopen maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik niet aan Android kan wennen.

 5. jatoch -

  Patenten zijn nu nog leuk voor Apple alleen alles word anders in MID 2012 2013 dan gaan de technieken van de aziaten het overnemen.

  Onder andere dat flexibel scherm van Samsung.
  Sowieso maakt Samsung zich nooit druk als andere fabrikanten hun patenten gebruiken.

  Maar Apple is begonnen een grote fout die ze hard gaat raken. Misschien nu niet maar straks wel 😉

 6. Iphone4Ssucks -

  En tegen de tijd dat Iphone 5 uitkomt heeft Samsung ,LG en HTC quadcore processors aan boord !!!!!!!:Y:Y:Y:Y

  Sterker nog Toshiba brengt binnenkort een smartphone uit voor de aziatische markt met de quadcore processor aan boord !!

  Samsung komt in 2012 met een smartphone die een flexibel Super amoled scherm heeft …..want samsung heeft de patent hiervoor al …
  Bovendien wordt android met de dag beter , apps worden beter , besturing wordt beter …

  Bij apple is alles nog zo afhankelijk …sterker nog na 3 jaar werkt hun bluethooth nog niet eens fatsoenlijk!!

  Kortom ZOALS velen hier roepen ..APPLE LOOPT ACHTER …en kan tegenwoordig niks anders meer als …zielige rechtzaken aanspannen …terwijl ze 90 % van hun hardware weer bij diezelfde aziaten halen ….
  Weet je alle aziatische producenten van hardware moeten de handen ineenslaan en Apple boycotten ….eens kijken hoe het dan afloopt met APPLE !!:Y:Y

 7. Ed Bever -

  Geachte Willem76,

  je naam impliceert dat je van 1976 bent, dat maakt je 35 jaar oud. Gezien je taalgebruik en geschreeuw zet ik hier wel vraagtekens bij.

  Ik roep je op om op een volwassen manier te communiceren. Moet kunnen toch?

 8. Robert Webbe -

  Het begint hier bijna agressief te worden hoe hard men begint te strijden voor een platform. Het kan blijkbaar maar op 1 manier: you love it or you hate it….

  Alle voordelen hebben nadelen en alle nadelen hebben voordelen.
  En die vult iedereen voor zichzelf in, er is dus geen ideale en perfecte telefoon.

 9. robert -

  Ik heb niemand nog gehoord over de presentatie van Tim Cook. Eigenlijk deed hij alleen de cijfers. Presentatie van producten werd aan anderen overgelaten.

 10. bartvuijk -

  Ik kan me best voorstellen dat velen wat meer van de hardware hadden verwacht. Vooral een iets groter scherm was imho leuker geweest. Maar misschien moeten we wachten op de volgende versie voordat we dat zien.

  En wat de strijd tussen de fanboys hierboven betreft: alle merken en OS'en hebben hun voor- en nadelen, en hoe meer mogelijkheden er zijn, hoe beter, vind ik. Zo is er voor elk wat wils. 😉

  en tnx Dave73nl

  1. jatoch -

   Apple wilde 100% zeker de iphone 5 brengen alleen ze hebben wat problemen.

   Dit is gewoon een grote misshow van Apple ze proberen het leuk tebrengen. Maar het is gewoon kut.

   Apple gaat vanaf vandaag achter de feiten aanlopen.
   Pijnlijk maar waar. Enige wat ze nu nog kunnen is rechtzaken aanspannen.

   Lachende derde word uiteindelijk Samsung.

   Nexus Prime is wel lachen maar Galaxy S 3 work toch echt het toestel.

   Ik zie de award alweer komen.

   Galaxy S best phone
   Galaxy S II best phone
   Galaxy S III best phone

   En dan nog zeggen dat Apple goed is.
   Feiten worden met de jaar harder!

   1. Willem76 -

    Noem mij een Windows Phone 7/Android/RIM/NokiaSym toestel dat op 12 oktober in de winkel ligt met overall betere specs dan de iPhone 4S. Afgezien van de S2 kan je dat niet.

   2. jatoch -

    HTC Evo 3D
    HTC Sensation
    HTC Titan (komt 11 oktober)

    WP and Android.

    Weet ff niet uit mn hoofd wanneer Samsung de Galaxy W uitbrengt… maargoed ik noem maar een aantal voorbeelden zijn allemaal high end knallers met betere specs.

    Daarbij komt kijken dat apple waarschijnlijk pas over 7 a 8 maanden de iphone 5 presenteerd en dan is dan zijn er alweer veel snellere teoestelen op de markt.

    Ik bedoel gewoon hiermee tezeggen dat ze gewoon achter lopen op het gebied van specificatie.

    Het is dat LG ze help voor het scherm anders was het helemaal een grap deze presentatie.

   3. jatoch -

    PS over Nokia en RIM kan ik kort wezen die lopen al 2 jaar achter op echte top specificaties.

    Het zijn de aziaten die vandaag de dag de leiders zijn. Zonder hun hadden wij geen donder. En al helemaal Apple niet.

   4. sam-rules -

    Willem.. is het zeker dat ze hier in NL volgende week in de schappen liggen..? Kan ik niets over vinden.

   5. willem76 -

    Die hebben allemaal geen 960×640 resolutie. Geen Retina (PPI van 320 oid). Geen 'kwaliteitsdesign' als de iPhone (Swiss Swatch style quality). Geen fantastische camera als de iPhone 4S. Hun 3D performance is zeker slechter dan de 4S…In het Android kamp is de ExyNos van Samsung de enige krachtige 3D chip – en de exynos zit niet in HTCs. Dus. Try again!

   6. jatoch -

    Ja jongen wat denk je nou…
    Elke fabrikant kan een intern geheugen van 64GB erin duwen echter is dit neit meer bijzonder.

    Je heb straks nog meer geheugen in je telefoon dan op je laptop of pc.
    Gebruik jij 64GB denk het neit tenzij jij allemaal films erop zet.

    maargoed wie gaat er naar een film kijken met een schermPJE van 3.5''.

    Over de camera, scherm resolutie en kalteit design is gewoon pure onzin een HTC voelt zeer degelijk aan ook de Galaxy S II voelt zeer goed aan en stevig.

    Ik praat hiet niet om apple kapot temaken,

    Ik praat hier gewoon omdat het een feit is.
    de hele Apple iPhone 4s show is gewoon over de top.

    Terwijl het toestel gewoonweg niet beter is dat de boven genoemde telefoons.

    Enige wat apple doet en waar ze goed in zijn is Software erop gooien waardoor ze meer uit de chips kunnen halen.

    Geloof mij voor een fabrikant als een HTC of Samsung is de iphone 4s gewoon een grap op specificatie gebied zeker als je ziet waar men tegenwoordig mee rond loopt. Helemaal in 2012. waarbij Apple pas met een nieuw toestel komt in Q3 misschien…

   7. jatoch -

    Ik hoor jou graag terug volgende week is kijken ofdat je dan nog steeds Apple omhoog loopt tepppen.

    Apple heeft gewoon een probleem waarbij Samsung gewoon hard Apple uitlacht.

    En JA ik lach Apple ook uit momenteel.

    Apple is een softwarefabrikant. Op een tijd gaat een softwarefabrikant als Apple eraan geloven dat de Hardware fabrikant de touwtjes in handen neem.
    En dat ga je NU dus zien.

    Apple had nooit Samsung moet aanklagen.
    LG heeft niet genoeg kracht om alles temaken.
    Waarbij Samsung dit weer wel heeft.

    Ze hadden beter een dikke deal kunnen maken dan tegen Samsung beginnen.
    Als je gaat lopen kloten met Aziaten pakken ze je hard terug. Zoals eerder gezegd Dankij hun hebben wij DIT.

   8. Willem76 -

    Apple verkoopt miljoenen aan iPhones, iPods, iPads…Denk je nou werkelijk suppliers die bijna miljarden handel willen laten liggen. haha.

   9. jatoch -

    Ben of lijk je dom.
    We hebben het hier over de iPhone 4s…
    Toestel die slechter is dan vele andere…
    Aziaten geven hun eigen toestellen blijkbaar betre specs dan wat apple kan regelen. Wie is hier dus de lul Apple.
    Ze hebben geld omdat het een triest bedrijf is die alles verkoopt voor 600 doller ps en het maakt 100 doller als massaproduct. Ze pakken 500$ winst op 1 iphone ja je leest het goed!

   10. sjakie debest -

    Willem bent echt een iMongol eerste klas…

    ios5 komt 12 oktober beschikbaar

    en pas op 28 oktober de iphone 4s

    doe je iResearch

 11. Iphone4Ssucks -

  Willem okey klinkt idd allemaal goed , maar vrijwel alle apple liefhebbers hadden toch echt een groter scherm gewild ….in dat opzicht is dit echt een teleurstelling… het VALT FUCKING TEGEN anno 2011 en nog steeds 3,5 inch schermpie ..als is de resolutie 1920×1080 dan nog is 3,5 inch gewoon FUCKING TE KLEIN !!
  !!

  Willem we zullen wel zien binnen een aantal weken…Dan komt de Google Nexus Prime!!

  4,3 INCH Scherm met 1280X720P !
  Dual core processor 1,5GHZ !
  8 MP camera met 1080P
  enz enz enz enz …Iphone4S is goed maar er zijn betere

 12. Optimus Nexus Prime -

  Meneer blaaskaak… als het nou allemaal zo super is zoals jij beweerd… waarom zakt dan direct het aandeel apple..? jij leef in een fantasie wereld. Ze doen het zelfde als met de 3G > 3GS maar dit zal deze keer niet in goede aarde vallen denk ik. De mensen willen tegenwoordig iets visueels nieuws.. dit is ook BB`s probleem.

 13. Dave73nl -

  hahaha jeetje denk dat jij in een fantasiewereldje leeft zeker als het leeuwendeel hier er toch anders over denkt ;)( Laten we nog maar zwijgen over de prijs/kwaliteit verhouding 😉 Maaaaar ik vind het niet tegenvallen had geen grotere en al helemaal geen 5 verwacht… Eerst de S en dan de volgende versie pas.

 14. Willem76 -

  En als je me reacties leest: ER VALT FUCKING NIKS TEGEN in vergelijking met de "concurrentie" (als je dat al ken noemen). De enige mensen die teleurgesteld zijn, zijn mensen die in hun eigen fantasiewereldje allerlei fabeltjes hadden gemaakt over de nieuwe iphone. Apple zelf heb nooit wat gezegd tot nu over hun nieuwe iPhone. PAF. Dus als je teleurgesteld bent: wees volwassen, ga niet met in allerlei fabeltjes en rumors, en shit. Blijf bij de facts: kijk ook iPhone 3 -> 3GS. PIEF PAF POEF. Apple heb niemand teleurgesteld, dat hebben mensen alleen aan hun zelf te danken met hun eigen fabeltjes/ideetjes over hoe de nieuwe iPhone zou moeten zijn geweest.

  1. jatoch -

   Niet meeeens.

   Concurrenten als HTC en Samsung brengen toestellen op de markt met minimaal een 4'' scherm.

   Ook zijn de toestelen qua CPU beter…

   Enige wat bijzonder aan dit toestel is is in mijn ogen de 8 megapixel camera.

   Waarschijnklijk zal jij nu zeggen de CPU van de iphone 4s is sneller dan die van de Galaxy S II.

   Ja allemaal heel leuk maar verkooptechniek laat toch zien dat mensen cijfers aanspreken.
   1 GHZ Dual core iPhone 4s
   of een 1.2 GHZ Dual core Galaxy S II.

   Apple heeft gefaald.
   En als jij zeg van niet ben jij niet wijs!
   Fabrikanten als een HTC en Samsung gooien de markt dood met stukken betere specificaties grotere schermen enz.

   Het is meer dan logish dan mensen verwachten met anme van een fabrikant als APPLE dat hun met iets komen dat zegmaar heel de market weer op hol zet.

   Dit deden ze destijds met de iPads zoals je heb gezien.
   Maar dit kunnen ze blijkbaar niet meer met de iPhones.

  1. Marco -

   Wordt jij hier nog niet tegengehouden door het SPAM-filter?
   Ik heb een Ipad en een Android telefoon en ben met beiden erg happy. Ze hebben beiden hun goede en slechte punten. Ik hoef dan ook geen 6 postings te doen hier over Apple om een harde te krijgen.

 15. Ed Bever -

  Grappig om te zien dat Willem hierboven vooral andere systemen en toestellen moet afkraken om zijn eigen favorietje er beter uit te laten komen..
  Geen goed teken als je op deze manier je gelijk moet halen….

  Gewoon toegeven dat het tegenvalt is niet zo moeilijk hoor… 😉 kom op Willem je kunt het….

  Het is wachten op de Nokia's met WP en de Android's geven gas en laten de iphone dust eten…

  De waarheid is hard, deal with it….

 16. Willem76 -

  Synct WP7 al je foto's, muziek en alles netjes naar de CLOUD met 5GB GRATIS EN VOOR NIKS. Ik dacht het niet ! Apple update haar iPhones direct – geen tussenkomst – altijd het nieuwste. Microsoft beloofde dat ook, maar niks is minder waar: Carriers en Fabrikanten pushen de updates – niet rechtstreeks van Microsoft. Daarom krijgen sommige al eerder Mango dan anderen. Leugens van Microsoft ! niks rechtstreeks van hen updates altijd de nieuwste versie.

  I LOVE APPLE

 17. Willem76 -

  Op Android hebbie ook geen Gamecenter, geen Newsstand, geen tabbed browsing en noem maar op. Windows Phone 7 is helemaal troep. Allemaal dikke lelijke plastic toestellen met pas echte ouderwetse hardware. Noem mij een WP7 toestel met de specs van de Galaxy S2 of iPhone 4 S. Met 960×640 resolutie, met een zelfde kwaliteit camera als de iPhone4s, met dualcore, met eenzelfde kwaliteit IPS-scherm zonder pixels, met een MOOI design van kwaliteit (en geen plastic 12 in een dozijn design). Noem mij een Windows Phone 7 met NFC (Android toestellen als de Prima al wel). 1080p recording ehb je ook nog niet op Windows Phone 7. Ja, WP7 heb steeds meer Apps, maar ga ze es bekijken! TROEP. Ga maar kijken english – french dictionary, english – german dictionary, RSS reader voor website A, RSS reader voor website B noem maar op. Ga maar kijken!! Ik lul niet. RIM HW is helemaal slecht.

  Nix iPhone 4 S teleurstellen: het is KING OF THE MARKET.

 18. bartvuijk -

  De integratie van spraakherkenning vind ik zeer interessant, want ik werk al dertien jaar met spraaksoftware op de computer. Maar daarom weet ik ook dat de optie door een grote groep mensen niet gebruikt zal worden. Hoewel weinigen er moeite mee hebben om een persoonlijk telefoongesprek in een volle treincoupe te voeren, voelt het toch een stuk vreemder aan als je een sms zit te dicteren tegen hetzelfde apparaat, en dat geldt ook voor het geven van spraakcommando's in gezelschap. Bovendien zal de spraakherkenning allerminst perfect zijn en het is voorlopig nog niet in het Nederlands beschikbaar. Dus de belangrijkste nieuwe feature gaat aan Nederlandstalige gebruikers voorbij. Vooralsnog.

 19. willem76 -

  Op de iPhone 4S maak je tenminste behoorlijk foto's en niet van die shit cameraatjes die HTC in z'n Android/WP7 toestellen plaatst. Ook de kwaliteit van de camera van RIM komt niet eens in de buurt. Alleen de N8 van Nokia, maar ja dan heb je weer gelijk shit Symbian.

  Op de iPhone4 heb je tenminste een videobellen functie (gratis) die behoorlijk werkt (Facetime). Ipv die shit van HTC dat je wel een frontcam op je toestel hebt, maar zelf met allerlei 3rd party shit moet gaan klooien om het werkend te krijgen. Bij iPhone gewoon out the box! Ook met iMessage hoef je nu geen shitty Ping meer te hebben waar je maandelijks extra kwijt bent dan met een gewoon internet abbo.

  Op de iPhone heb je een hoge resolutie en spectaculair scherm met fantastische kijkhoeken. Niks pixels. Alleen Super Amoled is een concurrent, en dan heeft alleen Samsung. Nokia, RIM, HTC, Sony hebben allemaal mindere schermen.

  De iPhone 4 gaat met gemak 2 dagen mee op de accu. Bij Android is ie in < 1 dag leeg. En je zit met Samsung KIES shit software die bijna nooit werkt. Bij iPhone 4(S) + iOS5 ben je helemaal PC vrij !! Niks niet verplicht meer iTunes gebruiken, niks verplicht via PC updaten (zoals bij Sony Xperia's) of RIMs. De iPhone 4 music app is ook 10x beter dan de shit standaard muziek speler van Android en RIM.

  1. Jansen -

   Android minder dan een dag mee? Waar baseer je dat op? Sowieso verschilt het per telefoon maar ik heb zelf een Galaxy S en deze haalt toch makkelijk 2 dagen met zeer intensief gebruik en zelfs meer dan 4 onder normaal gebruik.

 20. Willem76 -

  Top!

  Iedereen die teleurgesteld is: de iPhone 4S is stukken beter dan de concurrentie. Noem mij een Windows Phone 7 toestel met een 960×540-resolutie. Noem mij een Windows Phone 7 toestel met een dualcore processor. Noem mij een RIM/Blackberry toestel met dezelfde specs als de iPhone 4 (8MP camera met super CMOS chippie). Noem mij een Symbian-toestel. Dat kun je niet ! PIEF PAF POEF. Alleen de Samsung Galaxy S2 is technisch gezien wat beter op een aantal vlakken (Super Amoled Plus – nog dunner etc).

  Ook software blijft de 4S als koning boven de rest uitstaan. Het is het platform met de meeste KWALITEIT aan Apps, Games, en media (muziek – itunes; boeken/tijdschriften met newsstand).

  HUILIE HUILIE.

 21. Rotterdammert -

  Toch een beetje teleurgesteld door Apple…
  Had gehoopt op de iPhone 5 of in ieder geval een groter scherm. Ik zit nog met een 3gs denk toch dat ik maar overstap op de 4s want aan Android ken ik niet wennen.

 22. sam-rules -

  Dit doet appel geen goed..! Zeker niet als de gebruikers tot volgend jaar op een echt ander model moeten wachten. Ik zie het als een regelrechte flop!!:P

  Dat hele spraak gestuurde zit bijna niemand op te wachten.. hoe mooi het ook is. En de postkaart app vind ik nou ook niet erg bijzonder.. dit had net zo goed in een app van tnt post kunnen zitten. Over het verdere synchroniseren is ook niet nieuw.. dit werkte altijd al goed bij appel.
  De Processor, camera, en batterij zullen echt goed moeten zijn om te kunnen concurerren. Maar we zullen het binnenkort weten.

  Dacht een paar dagen terug nog dat de Nexus Prime wel eens het eerste succes toestel voor Google zou kunnen worden….. tja.. en dit zou nu wel eens zo kunnen zijn..

 23. sjakie debest -

  beetje jammer dat het zelfde vorm heeft… maar leuke nieuwe functies. hoe is de levering eigenlijk in aantallen? weer wachtlijsten van maanden of wel beter/?

   1. sam-rules -

    Denk dat die run wel mee zal vallen.. veel iphone 4 gebruikers heb nog een jaar abo voor de boeg.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters