‘Nieuwe iPhone krijgt saffierscherm van Corning’

De kans bestaat dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus een scherm krijgen van saffierglas. Deze displays moeten dan afkomstig zijn van Corning, de producent van Gorilla Glass.

iPhone 6 gebroken scherm

Hierover schrijft Patently Apple, dat schrijft dat de kans groot is dat zowel Samsung als Apple een nieuw schermtype van Corning gaat gebruiken. Waarschijnlijk gaat het hier om het scherm dat eerder bekend werd onder de naam Project Phire.

Dit is een schermvariant waarbij gebruik wordt gemaakt van saffier, dat ervoor zorgt dat een display niet kan krassen. Nadeel zou zijn dat het scherm niet goed bestand is tegen een zijwaartse val. Hier is het huidige Gorilla Glass wel goed tegen beschermd, maar dat krast weer redelijk snel.

Het zou Corning zijn gelukt om de nadelen van beide schermvarianten weg te halen en de positieve punten mee te nemen in een nieuw schermtype. Ook zou dit nieuwe schermtype van Corning al dit jaar in smartphones gebruikt gaan worden. Het is alleen onduidelijk of het nieuwe schermtype op dusdanige wijze geproduceerd kan worden om te voldoen aan zowel de vraag van Samsung als Apple.

Apple probeert al langer schermen van saffierglas in zijn smartphones te krijgen. Het investeerde daarvoor grof geld in fabrikant GT Advanced. Dit bedrijf ging echter vorig jaar failliet, nadat het lang met Apple in de clinch lag. Eigenlijk hadden de eerste iPhone 6-telefoons een display van saffierglas moeten hebben.

Smartphones met displays van saffierglas zijn nog altijd een zeldzaamheid, al komt het wel steeds vaker voor. Zo bestaat er een versie van de Huawei Ascend P7 met een display van saffierglas. Het zou vooral lastig en duur zijn om de krasbestendige displays te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters