Nieuwe iPhone zou geen groter scherm krijgen

De nieuwe iPad is uit, en die wordt door velen als voorbode gezien voor de nieuwe iPhone. Die misschien niet iPhone 5 gaat heten, maar gewoon de nieuwe iPhone. Hoe dat ook zij, een sterk gerucht doet de ronde dat er weinig in het design wordt veranderd en dat het schermformaat hetzelfde blijft.

Apple iPhone 4S

Dat schermformaat is 3,5 inch in diameter. Toen de allereerste iPhone werd gepresenteerd was dat een erg groot scherm, maar inmiddels is het een van de kleinste op de smartphonemarkt. Vlak voordat de iPhone 4S werd gepresenteerd door Apple, dachten en hoopten velen dat het scherm van het nieuwe toestel minstens 4 inch groot zou zijn. Een gerucht dat Apple in zijn zesde versie van de iPhone een 4,6 inch scherm zou stoppen, wordt niet erg geloofd in kringen van Apple-watchers.

Maar niets van dat alles. De grootste wijziging van de nieuwe iPhone, die in de zomer wordt verwacht, zou LTE-ondersteuning zijn; dat is ook in de laatste versie van de iPad toegevoegd. En de toevoegingen in de iPad zien we later vaak terug in de nieuwe iPhone. Dat brengt ook vragen met zich mee over de dikte van de nieuwe iPhone. LTE-chips zijn dikker dan de 3G-exemplaren. Dat heeft ertoe geleid dat de nieuwe iPad een fractie van een millimeter dikker is dan zijn voorganger, en er wordt gespeculeerd dat de nieuwe iPhone ook die kant op gaat.

Apple zou ook van zijn brede connector af willen. De 30-pins connector onderaan het toestel zou Apple te groot zijn; door er iets kleiners in te stoppen zou ruimte worden bespaard voor andere zaken.

Voorts kunnen we iOS 6 tegemoet zien gelijktijdig met de nieuwe iPhone. Dat lijkt nog het meest plausibele gerucht van alles wat hierboven staat. Zoals bekend is Apple zo gesloten als een oester en kan het op de releasedag van de nieuwe iPhone allemaal anders uit blijken te pakken.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. rickflits -

  ik had ergens laatst gelezen dat het technisch niet mogelijk is de iphone met een groter scherm uit te rusten en warom de ipad 9,7 is is en niet 10 inch of wat anders, dit zou te maken hebben met app scaling dacht ik. en de reden dat de iphone geen 4G kan had te maken dat de iphone te klein bleef voor de desbetreffende antenne. dus waarschijnlijk zal hij voorlopig op 3,5 inch liggen. ik zelf heb een SG2 en vind 4,3 super mag van mij naar 4,7 maar het is natuurlijk zo dat mensen vaak groter en meer willen terwijl het soms ook gewoon niet echt nodig is want apple laat zien door de resolutie op te scalen (ratina) dat browsen gewoon leuk blijft, al heb je wel dat je vingers een groter deel van het scherm weg nemen bij bijvoorbeeld spelletjes.

  1. Dominick -

   Dat verhaal is inderdaad een keer de wereld in geholpen. Is natuurlijk de grootste onzin. Ze hebben twee jaar geleden wel de resolutie verviervoudigd. Dan moet je apps gaan schalen, dat is klaarblijkelijk prima gelukt. Of je die pixels nou 0.01×0.01mm of 0.02×0.02mm maakt, dat maakt voor de apps echt geen donder uit.

 2. Remco -

  Dat de nieuwe iPad dikker is heeft waarschijnlijk meer met de grotere batterij te maken dan met een dikkere LTE chip. LTE vreet energie wat een batterij met een grotere capaciteit nodig maakt. Dat zal naar mijn mening de grootste uitdaging zijn voor Apple: dezelfde of betere batterij duur met een LTE iPhone. Aangezien de batterij meestal de zwakste schakel is bij de nieuwe (LTE) smartphones…

 3. Ronaldo -

  En de molen draait weer op volle toeren.
  Ik schat in dat aPple The new iPhone gaat voorzien van een 4'' display met 1280*720P resolutie.
  Er zal een zwarte en witte variant gaan komen en hij krijgt het teardropp design… wat veel was gelekt vlak voor de intro van de 4S.
  aPple kan het ook zo doen dat ze het toestel gewoon hetzelfde laten en er een groter scherm inplakken…:Y

 4. George -

  Helaas vallen de feiten t.o.v. de geruchten van de laatste releases van Appleproducten tegen naar mijn mening. Ik verwacht er dus niet te veel van maar hoop wel dat het meer is dan een simpele update versie. Verder zou ik het lame vinden als ze het toestel 'The New iPhone' zouden noemen. Moet daarna dan 'The New iPhone 2' komen?? We wachten het wel weer af.

 5. robert -

  Vorig keer zou de iPhone 5 weer compleet anders uitzien. We merken het wel
  Mocht er idd weinig gewijzigd worden vraag ik mij af hoe lang de consumenten dit accepteren.
  3 generaties die uiterlijk weinig van elkaar verschillen.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters