Nieuwe iPhone zou geen groter scherm krijgen

De nieuwe iPad is uit, en die wordt door velen als voorbode gezien voor de nieuwe iPhone. Die misschien niet iPhone 5 gaat heten, maar gewoon de nieuwe iPhone. Hoe dat ook zij, een sterk gerucht doet de ronde dat er weinig in het design wordt veranderd en dat het schermformaat hetzelfde blijft.

Apple iPhone 4S

Dat schermformaat is 3,5 inch in diameter. Toen de allereerste iPhone werd gepresenteerd was dat een erg groot scherm, maar inmiddels is het een van de kleinste op de smartphonemarkt. Vlak voordat de iPhone 4S werd gepresenteerd door Apple, dachten en hoopten velen dat het scherm van het nieuwe toestel minstens 4 inch groot zou zijn. Een gerucht dat Apple in zijn zesde versie van de iPhone een 4,6 inch scherm zou stoppen, wordt niet erg geloofd in kringen van Apple-watchers.

Maar niets van dat alles. De grootste wijziging van de nieuwe iPhone, die in de zomer wordt verwacht, zou LTE-ondersteuning zijn; dat is ook in de laatste versie van de iPad toegevoegd. En de toevoegingen in de iPad zien we later vaak terug in de nieuwe iPhone. Dat brengt ook vragen met zich mee over de dikte van de nieuwe iPhone. LTE-chips zijn dikker dan de 3G-exemplaren. Dat heeft ertoe geleid dat de nieuwe iPad een fractie van een millimeter dikker is dan zijn voorganger, en er wordt gespeculeerd dat de nieuwe iPhone ook die kant op gaat.

Apple zou ook van zijn brede connector af willen. De 30-pins connector onderaan het toestel zou Apple te groot zijn; door er iets kleiners in te stoppen zou ruimte worden bespaard voor andere zaken.

Voorts kunnen we iOS 6 tegemoet zien gelijktijdig met de nieuwe iPhone. Dat lijkt nog het meest plausibele gerucht van alles wat hierboven staat. Zoals bekend is Apple zo gesloten als een oester en kan het op de releasedag van de nieuwe iPhone allemaal anders uit blijken te pakken.

Bron: Uberphones

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters