'Nieuwe iPhone zou iets vertraagd zijn door schermproblemen'

Er zou een kleine vertraging zijn ontstaan voor de lancering van de iPhone 5 op 4 oktober. Door productieproblemen zou Apple zich gedwongen zien om de presentatie van het toestel enkele dagen of weken uit te stellen, zo meldt Digitimes. Iets later werd bekend dat Apple de verloven van alle werknemers in Apple-stores voor de eerste helft van oktober heeft ingetrokken.

Apple logo

Digitimes heeft goede contacten bij toeleveranciers van Apple en andere smartphonefabrikanten. In de productielijnen zou een probleem zijn opgetreden met touchscreens die het niet goed doen. Wintek, een van de makers van de iPhone, zou hier problemen mee hebben.

Dat probleem zou kunnen betekenen dat Apple zich gedwongen ziet om de presentatie van de nieuwe toestellen op 4 oktober enige tijd uit te stellen. Dat is de datum die eerder uitlekte als waarschijnlijke lanceerdatum voor de iPhone 5, en wellicht de iPhone 4s.

Wintek heeft overigens gemeld dat al zijn componenten op tijd geleverd worden, maar andere partijen in de toevoerlijn van Apple melden dat er wel degelijk en probleem is. De fout zou zijn ontdekt toen de componenten tot de iPhone werden geassembleerd. Wintek heeft fabrieken in China, Taiwan en India.

De bronnen van Digitimes melden dat Wintek ongeveer een vijfde of een kwart van de touchscreens van de iPhone 5 maakt. De rest komt van het Taiwanese TPK Holding en Chimei Innolux. De bronnen meldden aan Digitimes dat Apple voor het eind van dit jaar 25 miljoen iPhones 5 wil verkopen. De toestellen zouden een gewijzigd design hebben, met afgeronde hoeken en de telefoons zouden een stuk dunner worden.

Andere bronnen melden dat het zo’n vaart niet loopt: het besluit van Apple om al zijn verkopers te verbieden om in de eerste helft van oktober op vakantie te gaan, wijst op een lancering van de iPhone in die periode. Dus wellicht gaat de lancering op 4 oktober wel door, maar treden daarna tekorten op, wat we vaker hebben gezien bij de iPhone.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. aziz -

    Die klootzakken van apple moeten een keer normaal doen
    Van het uitstellen van de iphone 5. Ze hebben zoveel geld verdiend aan de iphone dat ze makkelijk elk jaar op tijd hun nieuwe product kunnen laten tonen.

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters