'Nieuwe iPhone zou iets vertraagd zijn door schermproblemen'

Er zou een kleine vertraging zijn ontstaan voor de lancering van de iPhone 5 op 4 oktober. Door productieproblemen zou Apple zich gedwongen zien om de presentatie van het toestel enkele dagen of weken uit te stellen, zo meldt Digitimes. Iets later werd bekend dat Apple de verloven van alle werknemers in Apple-stores voor de eerste helft van oktober heeft ingetrokken.

Apple logo

Digitimes heeft goede contacten bij toeleveranciers van Apple en andere smartphonefabrikanten. In de productielijnen zou een probleem zijn opgetreden met touchscreens die het niet goed doen. Wintek, een van de makers van de iPhone, zou hier problemen mee hebben.

Dat probleem zou kunnen betekenen dat Apple zich gedwongen ziet om de presentatie van de nieuwe toestellen op 4 oktober enige tijd uit te stellen. Dat is de datum die eerder uitlekte als waarschijnlijke lanceerdatum voor de iPhone 5, en wellicht de iPhone 4s.

Wintek heeft overigens gemeld dat al zijn componenten op tijd geleverd worden, maar andere partijen in de toevoerlijn van Apple melden dat er wel degelijk en probleem is. De fout zou zijn ontdekt toen de componenten tot de iPhone werden geassembleerd. Wintek heeft fabrieken in China, Taiwan en India.

De bronnen van Digitimes melden dat Wintek ongeveer een vijfde of een kwart van de touchscreens van de iPhone 5 maakt. De rest komt van het Taiwanese TPK Holding en Chimei Innolux. De bronnen meldden aan Digitimes dat Apple voor het eind van dit jaar 25 miljoen iPhones 5 wil verkopen. De toestellen zouden een gewijzigd design hebben, met afgeronde hoeken en de telefoons zouden een stuk dunner worden.

Andere bronnen melden dat het zo’n vaart niet loopt: het besluit van Apple om al zijn verkopers te verbieden om in de eerste helft van oktober op vakantie te gaan, wijst op een lancering van de iPhone in die periode. Dus wellicht gaat de lancering op 4 oktober wel door, maar treden daarna tekorten op, wat we vaker hebben gezien bij de iPhone.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. aziz -

    Die klootzakken van apple moeten een keer normaal doen
    Van het uitstellen van de iphone 5. Ze hebben zoveel geld verdiend aan de iphone dat ze makkelijk elk jaar op tijd hun nieuwe product kunnen laten tonen.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters