'Nieuwe iPhones niet langer te jailbreaken'

Het lijkt erop dat iPhones die vanaf vorige week uitgeleverd worden niet meer te jailbreaken zijn. Apple zou de exploit waarvan de jailbreak-methodes gebruikmaken hebben gerepareerd.

iPhone jailbreak

De exploit waarvan jailbreak-tools gebruikmaken heet de zogenaamde 24kpwn-exploit. Hiervan wordt al geruime tijd gebruikgemaakt om iPhones en iPod touch-spelers te jailbreaken. Met de iPhones die vanaf vorige week uitgeleverd werden lijkt het echter niet meer te lukken. Dit komt waarschijnlijk doordat Apple de bootsector van de ROM gepatched heeft, waardoor de jailbreak-methode niet meer werkt. Gebruikers met een iBoot met versie 359.3.2 zullen geen gebruik meer kunnen maken van de beschikbare jailbreakmethoden. De fransman Mathieu Hervais laat met een screenshot zien dat hij de nieuwste boot-ROM te pakken heeft, en meldt dat het niet meer mogelijk is om gebruik te maken van de 24kpwn-exploit.

Dit betekent dat de jailbreakers op zoek moeten naar een nieuwe exploit om de iPhones te bevrijden van Apple’s beperkingen. Het is moeilijk te voorspellen of zo’n exploit gevonden gaat worden, en op welke termijn dat zal gebeuren. De jailbreakers adviseren toekomstige iPhone-bezitters om op zoek te gaan naar oudere modellen om toch te kunnen blijven jailbreaken totdat er een oplossing gevonden is.

iPhone new bootrom

 

Bron: iClarified

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters