Nieuwe LG CEO gaat mobiele divisie nieuw leven inblazen

Na een moeilijk jaar heeft LG aangekondigd dat het een nieuwe CEO heeft benoemd voor zijn mobiele divisie. Kan de ervaren LG CEO Jo Seong-jin de divisie weer op peil krijgen?

LG

Nieuwe LG CEO
Jo Seong-jin

2016 was een moeilijk jaar voor sommige smartphonefabrikanten. Waar merken als OnePlus en Oppo succes wisten te behalen, hadden merken als HTC en LG moeite om de concurrentie bij te benen. Vooral in het geval van LG is dat zo pijnlijk, juist omdat het Koreaanse merk een van de meest innovatieve toestellen van dit jaar heeft uitgebracht. De Modulaire LG G5 werd onthaald als welkome vernieuwing in een stagnerende smartphonemarkt, maar toch wist het toestel niet de consumenten te overtuigen. Lenovo had ook een minder jaar, maar zijn modulaire Moto Z wist wel aan te slaan.

Verandering

Ook de LG V20 was niet de denderende hit waar LG waarschijnlijk op had gehoopt. Het gelijktijdige uitkomen van de iPhone 7 was ongelukkig, en de hoge prijs van het toestel werkt ook niet mee. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat de smartphonefabrikant het afgelopen kwartaal 23% minder toestellen verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is nog lang niet zo desastreus als de situatie waarin HTC zich nu bevindt, maar het is duidelijk dat er verandering moet komen.

Nieuwe LG CEO

Die verandering komt in de vorm van een nieuwe CEO, zo heeft LG officieel bekend gemaakt. De nieuwe CEO is Jo Seong-jin, voorheen het hoofd van LG’s divisie voor huisapparatuur. Met zijn benoeming verandert het Koreaanse merk zijn huidige structuur. Op dit moment zijn er namelijk drie verschillende CEO’s die de mobiele divisie leiden. Jo Seong-jin gaat dat binnenkort in zijn eentje doen. Hij wist in de drie jaar dat hij zijn huidige rol vervulde de winst van de divisie voor huisapparatuur met 25% te laten stijgen, dus wellicht kan Seong-jin ook de mobiele divisie weer op peil krijgen na zes kwartalen verlies. Volgend jaar kunnen we de LG G6 en de LG V30 verwachten, al is de kans groot dat je zijn invloed pas in de jaren daarop gaat merken.

Bron: Korea Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Hoesjesmaker onthult meest accurate Galaxy Note 8 renders tot nu toe lees verder

Apple iPhone 8

Zeven Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken lees verder

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters