‘Nieuwe LG G Flex met oled-scherm komt in 2017’

Volgens een gerucht zal LG volgend jaar, in 2017, een nieuwe G Flex-smartphone op de markt brengen.

G Flex

LG G Flex 2De G Flex-lijn van LG is een bijzondere smartphone-lijn. Alle (momenteel twee) toestellen in deze lijn zijn namelijk voorzien van een gebogen scherm. Dit scherm was in het laatste model eveneens een plooibaar. Zo is het mogelijk om het gebogen scherm van de LG G Flex 2 plat te drukken zonder dat het scherm barst.

Nieuwe G Flex

LG G Flex met oled-schermGisteren is er een gerucht opgedoken dat LG volgend jaar met een opvolger voor zijn G Flex 2 zal komen. Waarschijnlijk wordt dit toestel dan tot LG G Flex 3 gedoopt. Volgens het gerucht wil LG iets helemaal nieuw proberen met zijn volgende G Flex. Het Koreaanse bedrijf zou zijn volgende G Flex-toestel namelijk gaan voorzien van een volgende generatie oled-scherm: een poled-scherm. De p komt van het plastic substraat dat gebruikt wordt in dit nieuw type schermen. Dankzij dit extra substraat kunnen poled-schermen in allerlei vormen gebogen worden, en hier wil LG met zijn nieuwe G Flex mee uitpakken.

Volgens het gerucht zou de nieuwe G Flex voorzien zijn van een ontwerp zonder schermranden. Dit is mogelijk doordat het poled-scherm van het toestel rond de randjes van de smartphone zal gebogen kunnen worden.

Oled

Net zoals Samsung maakt LG zijn eigen oled-panelen. Dit doet het bedrijf voor zowel smartphones als televisies. Oled is een technologie waarbij een scherm specifieke pixels kan aanzetten en waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een backlight-panel. Dit brengt met zich mee dat een oled-scherm pixels kan uitzetten wanneer zwarte tinten worden weergegeven en zo een betere kleurenweergave biedt en eveneens minder energie verbruikt.

Bron: Tweakers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters