‘Nieuwe LG G Flex met oled-scherm komt in 2017’

Volgens een gerucht zal LG volgend jaar, in 2017, een nieuwe G Flex-smartphone op de markt brengen.

G Flex

LG G Flex 2De G Flex-lijn van LG is een bijzondere smartphone-lijn. Alle (momenteel twee) toestellen in deze lijn zijn namelijk voorzien van een gebogen scherm. Dit scherm was in het laatste model eveneens een plooibaar. Zo is het mogelijk om het gebogen scherm van de LG G Flex 2 plat te drukken zonder dat het scherm barst.

Nieuwe G Flex

LG G Flex met oled-schermGisteren is er een gerucht opgedoken dat LG volgend jaar met een opvolger voor zijn G Flex 2 zal komen. Waarschijnlijk wordt dit toestel dan tot LG G Flex 3 gedoopt. Volgens het gerucht wil LG iets helemaal nieuw proberen met zijn volgende G Flex. Het Koreaanse bedrijf zou zijn volgende G Flex-toestel namelijk gaan voorzien van een volgende generatie oled-scherm: een poled-scherm. De p komt van het plastic substraat dat gebruikt wordt in dit nieuw type schermen. Dankzij dit extra substraat kunnen poled-schermen in allerlei vormen gebogen worden, en hier wil LG met zijn nieuwe G Flex mee uitpakken.

Volgens het gerucht zou de nieuwe G Flex voorzien zijn van een ontwerp zonder schermranden. Dit is mogelijk doordat het poled-scherm van het toestel rond de randjes van de smartphone zal gebogen kunnen worden.

Oled

Net zoals Samsung maakt LG zijn eigen oled-panelen. Dit doet het bedrijf voor zowel smartphones als televisies. Oled is een technologie waarbij een scherm specifieke pixels kan aanzetten en waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een backlight-panel. Dit brengt met zich mee dat een oled-scherm pixels kan uitzetten wanneer zwarte tinten worden weergegeven en zo een betere kleurenweergave biedt en eveneens minder energie verbruikt.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rob -

  De éérste Flex had al een poledscherm; de gimmick was nu juist dat dit 1e toestel daardoor ‘buigbaar’ was. Dus NIET pas de 2e die men kon buigen-dat kon de eerste reeds. Tevens een zelfherstellende coating op de achterkant. Waarom in dit stukje gesteld wordt dat de láátste (3) voor het eerst een ‘poled’ scherm krijgt? Dat is dus zeker niet waar. Het hele concept ‘flex’ komt nu juist door dat polymeer-oledscherm; het was dan wel geen HD-scherm, maar gróót (6 inch- hoop dat de 3 dat ook krijgt; voor vrouwenhandjes zijn er al werkelijk elk ander model), mooi, en het toestel was veel sneller dan de populaire appeltjestelefoons. Tel erbij op dat geen enkel ander toestel zo’n grote (zij het niet uitneembare) batterij had…ik mis mijn Flex..

 2. erik -

  LG is veel verder met de techniek achter Oled dan Samsung en heeft hierdoor een flinke voorsprong op Samsung.
  Dus vind ik de vergelijking met Samsung niet helemaal kloppen, want zei lopen juist achter op deze techniek en waren ook een tijdje er helemaal mee gestopt.

  1. Dominick Viëtor -

   Nee, LG is niet veel verder, ze richten zich alleen meer op grote schermen en buigzame schermen terwijl Samsung zich meer richt op kleine ‘normale’ schermen. Met TV’s loopt LG voor, maar voor smartphones loopt Samsung juist voor 🙂

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters