Nieuwe Microsoft Surface-tablets vanaf vandaag in de Nederlandse winkels

Vandaag heeft Microsoft de volgende generatie van haar Surface-tablets in Nederland gelanceerd. Zowel de Surface 2 als de Surface 2 Pro zullen vandaag in de verkoop gaan. De standaardvariant van de Surface 2 draait op Windows 8.1 RT en zal vanaf 439 euro verkrijgbaar zijn. De Pro-versie wordt geleverd met de traditionele x86-versie van Windows 8.1 en zal vanaf 890 euro over de toonbank gaan.

De Surface 2 is de opvolger van de Surface RT die Microsoft aan het begin van dit jaar in Nederland op de markt zette. De Surface 2 is voorzien van een Tegra 4 processor van Nvidia, 2GB aan RAM en een Full HD-scherm. Verder heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om de kickstand achterop het tablet in een tweede stand te zetten waardoor het mogelijk is om de tablet makkelijker op schoot te gebruiken. Ondanks dat de ‘RT’-toevoeging uit de naam geschrapt is draait de tablet nog altijd op de ARM-variant van Windows. Hierdoor is slechts een beperkte selectie aan applicaties beschikbaar. De 32GB variant van de Surface 2 zal voor 439 euro over de toonbank gaan, de 64GB variant krijgt een adviesprijs van 539 euro. Het geheugen is met maximaal 64GB uitbreidbaar doormiddels een MicroSD-kaart slot.

Tegelijk met de Surface 2 lanceert de fabrikant uit Redmond ook de Surface Pro 2-tablet. De Surface Pro 2 heeft qua specificaties meer weg van een traditionele laptop en wordt dan ook geleverd met een Haswell-processor van Intel. De Core i5-processor heeft twee kernen en een kloksnelheid van 1.6GHz. Als grafische kaart heeft de Pro 2 een Intel HD Graphics 4400-chip. De varianten met 64GB en 128GB aan opslag krijgen 4GB aan intern geheugen mee, de varianten met 256GB en 512GB aan opslag worden voorzien van 8GB aan RAM. De Pro-variant is aanzienlijk duurder dan de RT-versie: de goedkoopste versie met 64GB opslag krijgt een adviesprijs van 889 euro, de duurste variant met 512GB opslag kost 1789 euro.

Niet alle varianten van de Surface 2 zijn ook gelijk leverbaar. Op Microsoft haar eigen webshop wordt de 32GB variant van de Surface 2 vanaf 29 oktober verzonden, de 64GB versie laat tot december op zich wachten. Ook de levering van de Pro-variant wordt gespreid, zo kan de goedkoopste versie met 64GB aan opslag vanaf medio December worden geleverd en valt de duurste variant met 512GB helemaal niet te bestellen. Wel lijkt de 128GB-versie direct leverbaar te zijn. Bij de lancering van de vorige generatie Surface-tablets zat er enkele maanden tussen de lancering van de RT-versie en de Pro-versie.

Microsoft Surface Pro 2 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters