Nieuwe Moto X 'luxueuzer' dan vorige versie

Motorola heeft een opvolger van de Moto X uitgebracht, die er luxueuzer uitziet en beter aanvoelt dan de vorige. Deze telefoon heet niet Moto X+1, zoals lang werd gedacht, maar gewoon weer Moto X.

Enkele Amerikaanse techblogs hebben het nog onaangekondigde toestel al in handen gehad en zijn er zeer over te spreken. De hardwarespecificaties zijn zoals te verwachten viel wat verbeterd ten opzichte van de vorige Moto X. Maar minstens zo belangrijk is dat het uiterlijk van de nieuwe telefoon een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.

Toch eerst maar even de binnenkant. De nieuwe Moto X loopt uiteraard op de nieuwste Androidversie, Kitkat 4.4. De eerste Moto X moest het nog doen met een 4,7-inch scherm, maar de nieuwe krijgt een veel grotere: 5,2 inch. Daarbij is het knap dat het toestel maar vier gram zwaarder is geworden.

De resolutie van het scherm is zeer goed, met 423 ppi kan het zich meten met de top van de markt. Het is een amoled 1080p-exemplaar. Een quadcore Qualcomm Snapdragon 801-CPU geklokt op 2,5Ghz drijft het toestel aan.Op de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera.

Zeer bijzonder is dat het toestel wordt geleverd met een oplader die de Moto X in een kwartiertje tijd zo kan opladen, dat het weer acht uur mee kan.

En dan de buitenkant. Het toestel valt op door een stalen ring rondom. Het kan besteld worden met een houten of lederen achterkant in diverse kleuren. Dat geeft het toestel zo’n apart uiterlijk, dat reviewers van The Verge en BGR over elkaar heen rollen om te beschrijven hoe mooi dat is en hoe goed het aanvoelt.

De Motorola Moto X is in bepaalde landen, zoals Groot-Brittannië, al vanaf vandaag te koop. In Nederland kun je ‘m vanaf oktober kopen voor 549 euro, schrijft Nu.nl.

Hieronder enkele plaatjes van de genoemde blogs.

Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092343 
Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092824 
Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092404 
Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters