Nieuwe Moto X 'luxueuzer' dan vorige versie

Motorola heeft een opvolger van de Moto X uitgebracht, die er luxueuzer uitziet en beter aanvoelt dan de vorige. Deze telefoon heet niet Moto X+1, zoals lang werd gedacht, maar gewoon weer Moto X.

Enkele Amerikaanse techblogs hebben het nog onaangekondigde toestel al in handen gehad en zijn er zeer over te spreken. De hardwarespecificaties zijn zoals te verwachten viel wat verbeterd ten opzichte van de vorige Moto X. Maar minstens zo belangrijk is dat het uiterlijk van de nieuwe telefoon een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.

Toch eerst maar even de binnenkant. De nieuwe Moto X loopt uiteraard op de nieuwste Androidversie, Kitkat 4.4. De eerste Moto X moest het nog doen met een 4,7-inch scherm, maar de nieuwe krijgt een veel grotere: 5,2 inch. Daarbij is het knap dat het toestel maar vier gram zwaarder is geworden.

De resolutie van het scherm is zeer goed, met 423 ppi kan het zich meten met de top van de markt. Het is een amoled 1080p-exemplaar. Een quadcore Qualcomm Snapdragon 801-CPU geklokt op 2,5Ghz drijft het toestel aan.Op de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera.

Zeer bijzonder is dat het toestel wordt geleverd met een oplader die de Moto X in een kwartiertje tijd zo kan opladen, dat het weer acht uur mee kan.

En dan de buitenkant. Het toestel valt op door een stalen ring rondom. Het kan besteld worden met een houten of lederen achterkant in diverse kleuren. Dat geeft het toestel zo’n apart uiterlijk, dat reviewers van The Verge en BGR over elkaar heen rollen om te beschrijven hoe mooi dat is en hoe goed het aanvoelt.

De Motorola Moto X is in bepaalde landen, zoals Groot-Brittannië, al vanaf vandaag te koop. In Nederland kun je ‘m vanaf oktober kopen voor 549 euro, schrijft Nu.nl.

Hieronder enkele plaatjes van de genoemde blogs.

Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092343 
Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092824 
Nieuwe Moto X 'luxueuzer'  dan vorige versie schermafbeelding 2014 09 05 om 092404 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters