'Nieuwe ontslagronde op komst bij smartphonedivisie Microsoft'

Er is een nieuwe grote ontslagronde op komst bij de smartphonedivisie van Microsoft, voorheen Nokia. Dat meldt The New York Times. Microsoft zou de divisie echter niet willen opdoeken, waar de laatste tijd veel geruchten over de ronde doen.

Satya Nadella CEO Microsoft
Microsoft-CEO Satya Nadella

Er zijn een jaar geleden al 18.000 ontslagen gevallen bij Microsoft. De nieuwe ontslagronde bij de divisie die de Lumia-smartphones produceert, komt daar nog bovenop. Hoeveel mensen hun baan verliezen is nog onbekend. The New York Times baseert zich op anonieme bronnen binnen het bedrijf. Wereldwijd heeft Microsoft momenteel 118.000 mensen in dienst.

Microsoft kocht de hardwaretak van Nokia vorig jaar voor 7,2 miljard dollar. Dat werd destijds een schijntje gevonden voor de voormalige marktleider in de mobiele telefonie, maar het is voor Microsoft kennelijk toch een hoop geld geweest. Microsoft zou bovendien vanwege de tegenvallende verkoop van Lumia-smartphones binnenkort een aanzienlijke afschrijving op het voormalige Nokia moeten doen. Dat gaat de resultaten van het bedrijf waarschijnlijk voor enkele miljarden dollars negatief beïnvloeden. De Windows Phones kunnen na vijf jaar ploeteren op de mobiele markt nog lang geen deuk schoppen in het enorme marktaandeel dat nu voor zo’n 85 procent wordt verdeeld tussen Android en de iPhone.

De eerste ‘werknemer’ van de mobiele tak van Microsoft heeft het pand overigens al verlaten: directeur en voormalig Nokia-CEO Stephen Elop. Microsoft zou volgens de bronnen van The New York Times niet van plan zijn om de mobiele business geheel te verlaten, omdat ingezien wordt dat de groei in deze sector te vinden is. Met de lancering van Windows 10, dat op alle platformen inclusief de Windows Phones draait, hoopt het softwarebedrijf dat de Lumia-telefoons eindelijk een behoorlijk marktaandeel kunnen veroveren, en aandacht van software-ontwikkelaars die het platform nu grotendeels links laten liggen omdat er bij Android en iOS meer te verdienen valt.

Bron: The New York Times

tags:
  Samsung

  Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

  Xiaomi

  Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Google gebouw New York

  “Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

  Google logo gezicht

  Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

  Apple

  Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters