Nieuwe patentclaim tegen bijna alle smartphonefabrikanten

Het bedrijf GPNE heeft een groot aantal spelers in de telecom wereld beschuldigd van het schenden van patenten op het gebied van gprs. Dit bijna vergeten platform om data te versturen over mobiele netwerken wordt door bijna alle telefoonfabrikanten gebruikt, en die zijn dan ook allemaal aangeklaagd.

rechtszaak

Apple, Amazon, Nokia, RIM, Sharp, Sony Ericsson, Garmin en een groot aantal andere bedrijven zijn allemaal voor de rechter gedaagd. GPNE, een bedrijf dat zijn hoofdkwartier heeft in Honolulu op Hawaï, meldt dat er drie patenten van het bedrijf zijn geschonden.

Onder de apparaten die in de patentclaim worden genoemd zijn de iPhone 4 en de iPad. Maar dit lijken slechts willekeurige voorbeelden te zijn, omdat elk ander product dat een 3G-verbinding biedt de door GPNE gepatenteerde technologie zou gebruiken. 3G Is een extra laag bovenop gprs.

In tegenstelling tot smartphone fabrikanten die elkaar voor de rechter in de haren vliegen, wil GPNE geen importverbod voor toestellen afdwingen voor de rechter, maar slechts een redelijk bedrag per verkochte smartphone aan royalties ontvangen.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters