Nieuwe patentoorlog woedt tussen Samsung en Apple

Volgens Apple maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant met haar smartphones en tablets inbreuk op verschillende patenten. Het ziet er dus naar uit dat er een nieuwe patentoorlog opkomst is. Samsung moest bij het vorige geschil al in het zand bijten en een serieuze schadevergoeding betalen.

Er waren al geruchten verschenen in verschillende media rond het juridisch geschil, maar Apple heeft nu officieel een aanklacht ingediend bij het Amerikaanse gerechtshof. De twee fabrikanten hebben al enkele maanden geprobeerd om het geschil onder elkaar uit te praten, buiten het juridisch systeem, maar die pogingen blijven tevergeefs. Er zouden zelfs onderhandelingen plaats hebben gevonden tussen de top van de twee bedrijven, namelijk Apple CEO Tim Cook en het hoofd van de mobiele divisie van Samsung, JK Shin.

Bij het vorige geschil tussen Apple en Samsung moest die laatste al in het zand bijten en een miljardenboete betalen. Het geschil dat nu opkomst is zou nog wel eens een veel groter prijskaartje kunnen hebben, aangezien het marktaandeel van Samsung ondertussen aanzienlijk gestegen is en dus meer toestellen gebruik zouden maken van Apple’s patenten.

Bron: The Washington Post

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters