Nieuwe patentoorlog woedt tussen Samsung en Apple

Volgens Apple maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant met haar smartphones en tablets inbreuk op verschillende patenten. Het ziet er dus naar uit dat er een nieuwe patentoorlog opkomst is. Samsung moest bij het vorige geschil al in het zand bijten en een serieuze schadevergoeding betalen.

Er waren al geruchten verschenen in verschillende media rond het juridisch geschil, maar Apple heeft nu officieel een aanklacht ingediend bij het Amerikaanse gerechtshof. De twee fabrikanten hebben al enkele maanden geprobeerd om het geschil onder elkaar uit te praten, buiten het juridisch systeem, maar die pogingen blijven tevergeefs. Er zouden zelfs onderhandelingen plaats hebben gevonden tussen de top van de twee bedrijven, namelijk Apple CEO Tim Cook en het hoofd van de mobiele divisie van Samsung, JK Shin.

Bij het vorige geschil tussen Apple en Samsung moest die laatste al in het zand bijten en een miljardenboete betalen. Het geschil dat nu opkomst is zou nog wel eens een veel groter prijskaartje kunnen hebben, aangezien het marktaandeel van Samsung ondertussen aanzienlijk gestegen is en dus meer toestellen gebruik zouden maken van Apple’s patenten.

Bron: The Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters