Nieuwe PR1.3-firmware voor de Nokia N900 komt uit

Nokia heeft een nieuwe firmware aangeboden aan alle N900-eigenaren. De PR1.3-update voegt de mogelijkheid toe om te syncen met de Ovi Suite en volgens Nokia zijn er daarnaast honderden bugs verholpen.

Nokia N900

Nokia heeft op de valreep van de levenscyclus van de N900 nog een update uitgebracht die een hoop bugs en enkele nieuwe toevoegingen brengt aan het toestel. Volgens Nokia heeft de V20.2010.36-2-update meer dan honderd bugs opgelost op de Nokia N900 en is het toestel klaar om te syncen met de Ovi Suite van de producent.

Volgens Nokia kan de update middels een OTA-update binnengehaald worden. De producent maakt echter wel de kanttekening dat het toestel te weinig intern geheugen kan hebben als de gebruiker te veel applicaties heeft geïnstalleerd. De update zal dan pas werken nadat er voldoende ruimte is vrijgemaakt op het toestel.

De PR1.3-update zou er ook voor moeten gaan zorgen dat een MeeGo-rom op de N900 kan draaien. Nokia zelf zal geen officiële MeeGo-update voor het toestel gaan uitbrengen, maar er kan wel via een paar hacks een nieuwe rom aangebracht worden op het toestel. De update zal geleidelijk door Nokia uitgerold worden in de wereld en uiterlijk eind deze week moet ook Nederland zijn voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bram -

  Ik heb vanmorgen ook de nieuwe firmware geupload, het gevolg was dat mijn hele telefoon vastliep en niet meer opstarte, bij het nokia servicepoint konden ze me ook niet helpen. Nu is de N900 voor reparatie weer 3 weken weg. Nokia bedankt voor deze geweldige update!!! Ben helemaal klaar met nokia….

 2. Tada -

  Kreeg gisterenavond de update-melding al binnen. Update begon te piepen dat N900 aan PC Suite gekoppeld moest worden en bij details / problemen stond dat er een conflict was met package libgles1-sgx-img :S. Tuxrace en nog twee apps verwijderd en update nog een keer aangezet. Nu kreeg ik geen melding meer van PC Suite en ook niet meer van package libgles1-sgx-img. 🙂

 3. Alex -

  Kreeg gister een updatemelding. ben nu de zooi aan het backuppen (:

  @Gast Haha, 26 oktober 2010 – 11:13
  "If (…) you’re trying to install a Maemo firmware update then you’re probably going to have to use the Nokia Software Updater, remember to run a back up first."

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters