Nieuwe prijsvechter genaamd hollandsnieuwe is aanstaande

Een nieuwe prijsvechter gaat zijn diensten in Nederland aanbieden en gaat daarmee de directe concurrentie aan met Simyo en Ben. Hollandsnieuwe kent weinig ondoorzichtige regels en positioneert zich als een echte prijsvechter. De telco maakt gebruik van het Vodafone-netwerk.

Hollandsnieuwe prijzen

Provider Vodafone gaat een nieuwe dochteronderneming lanceren genaamd hollandsnieuwe. De nieuwe operator zal volledig onafhankelijk van het moederbedrijf gaan opereren en zal dan ook alleen het netwerk van Vodafone gaan gebruiken voor haar diensten. Met deze stap heeft nu ook Vodafone na KPN en T-Mobile een heuse prijsvechter in bezit die verder eigenstandig als MVNO opereert.

De telco heeft een paar interessante voorwaarden. Er wordt vooraf betaald zoals bij elk abonnement het geval is en mensen krijgen automatisch een sms als het tegoed bijna op is. Je krijgt een sms als je nog maar 3 euro over hebt om te verbruiken en nog eentje als het tegoed helemaal op is. Het bellen voor zowel binnen als buiten de bundel is bij hollandsnieuwe even duur en daarnaast kan er extra tegoed bijgekocht worden als men er te weinig aan heeft in een maand. Hollandsnieuwe zal vier verschillende bundels gaan introduceren onder de naam voorafvoordeel waarbij er gekozen kan worden voor voorafvoordel basis 75 of 175 minuten of sms’jes of voorafvoordeel extra 275 /550 minuten, sms’jes of MB. De varianten worden in een eenjarig abonnement aangeboden als wel in een tweejarige vorm.

Omdat mensen zelf bepalen of ze opwaarderen of niet, krijgen ze controle over hun belkosten. Nu schrikken mensen vaak van een hoge telefoonrekening. Uit onderzoek van Bellen.com blijkt dat ruim 30% van de bezoekers van de RekeningScan hun maandelijkse bundel overschrijdt met 5,- of meer. De mogelijkheden om belkosten volledig in de hand te houden zijn beperkt. “Nu moeten mensen kiezen tussen prepaid – met het nadeel dat dit per minuut duurder is – of een abonnement dat wel een laag tarief heeft, maar waarvoor je uiteindelijk toch de hoofdprijs betaalt doordat je ongemerkt buiten je bundel raakt”, vertelt Sharon van de Kuijt, woordvoerder van de nieuwe telecomaanbieder. Van de Kuijt benadrukt dat de telco zelfstandig opereert en dat het team van hollandsnieuwe gehuisvest is op een andere locatie dan die van Vodafone.

Operator hollandsnieuwe logo

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters