Nieuwe prijsverlagingen gebruik mobiel binnen EU op komst

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt voor een nieuwe prijsverlaging van het gebruik van de mobiele telefoon binnen Europa. Interessant is dat het Europees Parlement dit keer ook een prijsplafond heeft afgesproken voor mobiel dataverbruik.

Kosten gebruik mobiel binnen EU omlaagHet Europees Parlement heeft besloten dat er nieuwe prijsplafonds komen voor roamingkosten binnen de 27 landen van de Europese Unie. Voor de eerste keer is er ook een maximumprijs afgesproken voor dataverbruik zoals bij het controleren van e-mail.

De nieuwe tarieven gaan vanaf 1 juli in. Niet alle nieuw besproken tarieven zullen direct van kracht zijn maar sms-berichten mogen na 1 juli niet meer kosten dan 11 cent (exclusief belastingen) wat nu nog 28 cent is. Na de eerste 31 seconden moet de provider het buitenlandse gesprek gaan afrekenen per seconde wat nu vaak nog per minuut is.

De maximumkosten van bellen vanuit het buitenland blijft voorlopig nog 46 cent per minuut. Vanaf 1 juli 2011 gaat er een nieuw maximumbedrag van 35 cent per minuut in. Ook de prijs voor het gebeld worden in het buitenland gaat omlaag van 22 cent naar 11 cent zolang het gesprek komt uit een land binnen de Europese Unie.

Kosten voor dataroaming lopen nu soms op tot 8 euro per MB. Stapsgewijs wilt het Europees Parlement hiervoor een maximumtarief opstellen dat 1 juli begint met een maximum van 1 euro per MB. In 2010 moet het maximumtarief per MB naar 80 cent en in 2011 naar 50 cent. Dit moet gebruikers behoeden voor torenhoge rekeningen voor het “per ongeluk” gebruik van dataverkeer in het buitenland.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters