'Nieuwe processor LG wordt sneller dan Exynos 7 Octa'

LG is al een tijdje bezig met het maken van zijn eigen processoren, maar grote successen boekte de fabrikant nog niet in die branche. LG’s nieuwe processor, die voorlopig bekend staat als de Nuclun 2, zou daar verandering in moeten brengen.

Steeds meer fabrikanten proberen zich los te weken van de bijna-monopolie die Qualcomm heeft in de markt voor mobiele high-endprocessoren. Dat dat niet zonder reden is, bleek wel toen Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 810-chip eerder dit jaar veel fabrikanten kopzorgen bezorgde. LG koos er zelfs voor om uit te wijken naar de minder geavanceerde Snapdragon 808-processor voor zijn G4. Dat is wellicht volgend jaar niet meer nodig, aangezien het erop lijkt dat LG nu een geavanceerde eigen chip in de maak heeft.

De Nuclun 2-processor zou op dit moment door LG getest worden en inmiddels zijn via een Koreaanse site de eerste specificaties van de chip gelekt. De Nuclun 2 zou gebaseerd zijn op de ARM Cortex A72-kern. Een eerste cluster van vier stuks geklokt op 2,1GHz ontfermt zich over de zware taken, een tweede cluster van vier stuks is geklokt op 1,5GHz en vooral bedoeld voor de minder intensieve klusjes. De chip wordt schijnbaar in samenwerking met TSMC gemaakt en maakt gebruik van en 16nm-proces.

Die specificaties klinken indrukwekkend en het lijkt erop dat de chip in de praktijk ook goed presteert. De processor is gebenchmarkt via Geekbench. Daarbij liggen de behaalde scores hoger dan die van de beste mobiele chipset van dit moment: de Exynos 7 Octa die Samsung in de Galaxy S6-lijn gebruikt. Samsung komt tot een score van 4970 punten, LG scoort er 5392. Daarbij moeten we overigens opmerken dat de Samsung Galaxy S6 Edge in onze eigen tests al tot een score van 5345 kwam, dus het verschil tussen de twee chips lijkt niet bijzonder groot te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe processor van LG in de eerste smartphones terecht zal komen.

LG Nuclun 2 benchmarks 

Bron: Phonearena

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters