'Nieuwe Samsung Galaxy Note 10.1 gaat floppen'

De nieuwe Samsung Galaxy Note 10.1 zal floppen, voorspelt de Aziatische nieuwssite Digitimes. Op gezag van ongenoemde bronnen bij Aziatische toeleveringsbedrijven wordt voorspeld dat er slechts enkele honderdduizenden exemplaren zullen worden verkocht. Per maand, dat wel.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 hands-on

Digitimes verwacht dat de Note 10.1 zo’n 400.000 tot 600.000 keer over de toonbank zal gaan in de eerste maanden dat de tablet op de markt is. Dat is weinig. En het zal ertoe leiden dat Samsung minder onderdelen voor deze tablet zal bestellen bij de toeleveranciers, aldus de bronnen van Digitimes.

De belangrijkste oorzaak hiervan is de opkomst van kleinere tablets. Momenteel pakken 7-inch tablets zoals de Nexus 7 zo’n zeventig procent van de wereldwijde tabletverkoop. Nieuwe moeilijkheden voor de Galaxy Note 10.1 doemen op als Apple over een tijdje met een nieuwe 9,7-inch iPad aankomt. Waarvan overigens ook niet zoveel wordt verwacht, nu consumenten massaal overstappen op kleinere tablets.

De nieuwe Galaxy Note 10.1 is dan ook voornamelijk bedoeld om Samsung’s marktaandeel in het segment van grotere tablets enigszins te beschermen, en niet echt als serieuze poging om die markt te veroveren, aldus de bronnen.

De Galaxy Note 10.1 beleeft zijn verkoopstart op 25 september en bezit goede hardwarespecificaties met een kraakhelder 2560x1600p scherm, een quadcore 2,3 Ghz pocessor en een 8-megapixelcamera achter.

Onze hands-on met de nieuwe Note 10.1 is hier terug te vinden.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Ja hoor. De Galaxy Tab 2 serie gaat als warme broodjes (meest verkochte versie wordt meer verkocht dan de meest verkochte versie van de iPad in Nederland. Hoewel er in totaal nog steeds veel meer iPads verkocht worden), en zo zijn er wel meer geweest.

   1. Bas_vhn -

    Ok opvallend, had ik niet gedacht. Ken eerlijk gezegd vrijwel niemand met een samsung tablet, maar dat zegt in principe natuurlijk niks. Jammer dat dit soort cijfers nooit echt openbaar gemaakt worden voor het publiek, vind het wel interessant eigenlijk.

   2. Dominick -

    Same here, maar helaas houdt niemand het bij (aangezien toestellen niet via één leverancier het land binnenkomen en ook niet geregistreerd worden zoals bijvoorbeeld auto's) behalve duur betaalde analisten en die gaan die info echt niet gratis weggeven 😉

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Snapdragon 660- en 630-processor

Snapdragon 660- en 630-processor brengen high end-features naar midrangers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters