Nieuwe screenshots MeeGo boven water gekomen

Dit weekend zijn een aantal nieuwe screenshots van MeeGo op het internet verschenen die ons een beter inzicht geven in het nieuwe platform, waarvan de release niet zo heel lang meer kan duren.

Screenshot MeeGo

Nokia heeft een document live gezet waarin wat meer wordt uitgelegd over de UI van het aanstaande MeeGo OS, met daarin verschillende screenshots van hoe de gebruikersinterface van het besturingssysteem eruit gaat zien. Alles ziet er wat moderner uit dan Symbian en heeft wel wat weg van de manier waarop Samsung met haar interface omgaat. Natuurlijk komen er ook wat elementen van Maemo in terug; MeeGo is immers een fusie tussen Maemo en Moblin.

Interessanter dan de screenshots die hieronder te zien zijn is misschien wel het feit dat de UI aan te passen is door de producent, wat ook uit de documenten naar voren kwam. Hiermee lijkt het duidelijk te worden dat Nokia haar besturingssysteem niet uitsluitend zelf wil gebruiken, maar ook wil openstellen voor andere producenten die op deze manier hun toestellen goed kunnen differentiëren van die van Nokia. In de screenshots worden steeds verschillende invullingen van de interface getoond, hoewel we ons kunnen voorstellen dat de veranderingen nog veel groter zijn, zoals we dat ook bij Android zien met Samsung’s TouchWiz-interface en HTC’s Sense UI.

Screenshot MeeGo 
Screenshot MeeGo

 

Screenshot MeeGo

 

Screenshot MeeGo

 

Screenshot MeeGo

 

Bron: Mobile Mentalism

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paulus -

  Het is wel later dan Android, maar te laat is afhankelijk van hoe goed het product is. Als het veel beter is en geleerd heeft van zijn concurrenten kan het heel goed gaan.

  Bovendien gaat het met Bada ook best goed, de Wave verkoopt prima. Vanwege het besturingssysteem of ergens anders om. In ieder geval niet omdat het heel open is………

  1. Dominick -

   Wave verkoopt volgens mij puur goed om de prijs. Als hij zo duur als de Galaxy S was geweest hadden heeel veel mensen daarvoor gekozen denk ik. Dat neemt niet weg da thij een mooi opstapje heeft gemaakt voor Bada en dat zie ik wel goed komen voor Samsung.

 2. rob nas -

  Te laat? Ja en nee. In eerste instantie zijn ze te laat, Android heeft zich al in de markt gezet. Ruimschoots.
  MeeGo biedt een platform voor veel meer apparatuur. Denk aan htpc mediaspelers, multimediasystemen in de auto, tablets. Dus het OS zal zich verspreiden en dan moet je het totaalplaatje bekijken: MeeGo wordt voor veel apparatuur gebruikt, dus dan is het ook makkelijk om het op je telefoon te hebben.

  En, was het al gezegd dat het meer open-source is dan Android en er een aardig fanatieke developergroep van Maemo misschien meekomt?

 3. Albert -

  Ze kunnen beter Android erop zetten. MeeGo is voor diverse apparaten misschien wel leuk, maar voor de telefoon is het al een gelopen zaak, ze zijn te laat.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters