Nieuwe SDXC-standaard kan tot 2 terabyte aan gegevens kwijt

Op de CES in Amerika is een nieuwe standaard voor geheugenkaarten geïntroduceerd waarop gebruikers tot 2 terabyte aan data kwijt kunnen. De nieuwe standaard heeft van de producenten de naam SDXC meegekregen

Sandisk is twee weken geleden begonnen met de verkoop van 16gb Micro-SDHC-kaarten in Nederland. SDHC-kaarten hebben echter een theoretisch maximum van 32 gigabyte aan data die ze kunnen opslaan. Uiteraard moest hiervoor een oplossing bedacht worden en die werd gevonden in het SDXC-formaat. SDXC staat voor eXtended Capacity en op deze kaarten kan theoretisch 2 terabyte, 2000 gigabyte, aan data opgeslagen worden. Dit vertaalt zich in 100 HD-films die opgeslagen kunnen worden op het kaartje of 17.000 foto’s in hoge kwaliteit. De gegevens kunnen worden uitgelezen met een indrukwekkende snelheid van 104MB per seconde en in de toekomst moet dit zelfs opgevoerd worden tot 300MB/s. Het nieuwe type kaart is gebaseerd op Microsofts exFAT file systeem waardoor er meer data kan worden opgeslagen op dezelfde grootte. SDCX-kaarten kunnen jammer genoeg niet in de huidige SDHC-apparaten gestoken worden aangezien het apparaat de kaart dan niet zou herkennen.

Wanneer de eerste fabrikant met een toestel komt dat geschikt is voor SDXC is nog onduidelijk, echter is het de bedoeling dat de productie halverwege dit jaar begint. Prijzen zijn nog onbekend en zijn afhankelijk van fabrikanten.

SDXCcard 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Zou het weer een driver kwestie zijn? Toendertijd ondersteunde de HTC TYTN ook alleen SD maar met nieuwe drivers werd er ook SDHC ondersteunt. Dit was niet met elke SD apparaat zo, het had ook nog met de SD slot te maken, maar HTC maakte al gebruik van alleen de nieuwste soorten.

    1. Danijel -

      We hebben het na gevraagd bij ze en het is softwarematig! Dus een software update moet ervoor kunnen zorgen dat ook oudere toestellen het kunnen lezen 🙂

Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters