HP Elite x3 te gebruiken als smartphone, desktop en laptop 

De nieuwe smartphone van HP, de HP Elite x3 met Windows 10, kan in combinatie met accessoires gebruikt worden als een desktop en laptop. Deze phablet is aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Elite x3Het toestel maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 820-processor met 4GB werkgeheugen. De 64 GB aan opslaggeheugen kan met een Micro SD-kaart worden uitgebreid tot maximaal 2 terabyte. Het scherm heeft een formaat van 5,96 inch en een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. De gebruikers kunnen inloggen met een irisscanner én vingerafdrukscanner. De achterkant heeft een 16-megapixelcamera en aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera. In het toestel zit een stereospeaker ingebouwd. Het toestel is voorzien van een accucapaciteit van maar liefst 4150 mAH en deze accu ondersteunt het draadloos opladen. De Elite x3 is water- en stofdicht en kan een val van 1,2 meter hoogte overleven.

Elite x3 een drie-in-één apparaatElite x3

De phablet werd aangekondigd als een drie-in-één apparaat, dat gebruikt kan worden als een desktop, laptop en smartphone. Voor de Elite x3 komen er accessoires om gebruik te maken van de verschillende devices, zoals de HP DeskDock, dit is een Continuum-dock waarmee de smartphone wordt aangesloten op een computermonitor. Het dock beschikt over een ethernet, displayport-aansluiting en twee keer een usb-a en één usb type c. Als het toestel wordt aangesloten op het Continuum-dock dan ziet het besturingssysteem er uit als een Windows op een traditionele computer.

Elite x3Moblie Extender

Om de Elite x3 te kunnen gebruiken als een laptop, heb je de accessoire Mobile Extender nodig. Dit is een laptop zonder hardware en bestaat uit een 12,5-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De Mobile Extender weegt één kilo, het heeft een toetsenbord en een extra accu met een capaciteit van 46,5WHr. Er zitten drie usb-c poorten in en éé micro-hdmi-aansluitng. De smartphone kan zowel draadloos als met een usb type c verbonden worden aan de extender.

Wat de prijs van de Elite x3 en de bijbehorende docks zal zijn is nog niet bekend en het toestel wordt in de zomer van 2016 verwacht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters