Nieuwe smartphones krijgen standaard micro-usb

De fabrikanten van smartphones houden zich aan de afspraak die ze vorig jaar met de Europese Commissie hebben gemaakt. De nieuwe toestellen zullen allemaal een micro-usb-aansluiting krijgen. Hiernaast zullen de meeste toestellen ook een 3,5-mm-jack krijgen voor headsets.

Sowieso HTC, Nokia, Samsung, Sony Ericsson en LG zullen de smartphone met een micro-usb-aansluiting uitrusten. Tot vorig jaar hadden de fabrikanten allemaal een eigen oplaad-aansluiting, maar er zijn vorig jaar afspraken gemaakt met de Europese Commissie om vanaf 2010 de smartphones van een micro-usb-aansluiting te voorzien.

Er is gekozen voor een standaard aansluiting om onder andere het milieu te sparen, want dan hoeft niet iedere telefoon van een oplaadsnoer voorzien te worden. De meeste mensen hebben dan al een dergelijk snoer in huis liggen. Deze standaard zal gelden voor alle toestellen die je aan een computer kunt koppelen. Omdat veel fabrikanten gebruik gaan maken van de micro-usb-aansluiting zullen er voorlopig universele opladers bij de telefoons geleverd worden, zodat ze merk-onafhankelijk zijn.

Aangezien micro-usb niet geschikt is voor geluid, hebben veel fabrikanten voor een 3,5-mm-jack gekozen. Zo kan de consument zelf een headset uitzoeken. Op de audio-markt is de 3,5-mm-jack al langere tijd de standaard. HTC werkte tot voor kort aan een eigen ExtUSB-aansluiting. Deze aansluiting kon je gebruiken voor met een mini-usb en deze was ook geschikt als headsetplug. Sinds de HD2, die in november uitkwam, maakt HTC ook gebruik van de nieuwe standaard. Nokia deed dit al voor HTC en Samsung ging ook in de loop van vorig jaar over. Sony Ericsson heeft de Vivaz en Xperia X10 ook voorzien van een micro-usb-aansluiting en een 3,5-mm-jack, hiervoor maakt Sony Ericsson gebruik van een eigen poort, de Fast Port genaamd.

Ook heeft Apple de overeenkomst vorig jaar ondertekend. Tot op heden heeft de 3GS een eigen aansluiting en een 3,5-mm-jack. Het is nog niet bekend of de nieuwe iPhone, die deze zomer uitkomt, wel een micro-usb-aansluiting heeft.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. tonscamping -

  ik heb een probleem met de micro usb uitgang van de nokia 6700 classic. deze micro usb is voor de headset. er zit geen jack uitgang op. dus ik kan mijn musiek niet naar een versterker sturen. een kabeltje heb ik na uren lang zoeken niet gevonden.
  wie weet raad?
  ton vd meij
  aavdmeij@cs.com
  070-385 65 99
  06-46 44 37 96

 2. v-power -

  Blackberry is nog wel een valsspeler. Niet elke microusb lader werkt icm met een BB.
  +Als ik mijn laptop aan heb staan en een microusb kabel aansluit aan mijn BB dan laadt hij wel op, als de laptop op standby is niet. Elk ander toestel laadt wel op met mijn laptop op standby. Maarr op het moment dat ik de [url=http://i.ebayimg.com/11/!BbU6+uQCGk~$(KGrHqIOKjIEq4!6GOC0BKvi7dQJv!~~_12.JPG]BB cradle[/url] aansluit via een datakabel met de laptop op standby, dan laadt hij wel op.
  Ditzelfde gebeurt ook met usb hubs welke niet aangesloten zijn op een (actieve)pc.
  Oftewel, Blackberry houdt zich nog niet aan de standaard.

 3. Dominick -

  Nu nog afwachten of ze ook daadwerkelijk de lader uit de doos gaan laten, want anders heeft het uit millieu-oogpunt weinig zin. Wil niet zeggen dat het dan niet nog steeds een goede ontwikkeling is btw 😀

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters