Nieuwe smartphones krijgen standaard micro-usb

De fabrikanten van smartphones houden zich aan de afspraak die ze vorig jaar met de Europese Commissie hebben gemaakt. De nieuwe toestellen zullen allemaal een micro-usb-aansluiting krijgen. Hiernaast zullen de meeste toestellen ook een 3,5-mm-jack krijgen voor headsets.

Sowieso HTC, Nokia, Samsung, Sony Ericsson en LG zullen de smartphone met een micro-usb-aansluiting uitrusten. Tot vorig jaar hadden de fabrikanten allemaal een eigen oplaad-aansluiting, maar er zijn vorig jaar afspraken gemaakt met de Europese Commissie om vanaf 2010 de smartphones van een micro-usb-aansluiting te voorzien.

Er is gekozen voor een standaard aansluiting om onder andere het milieu te sparen, want dan hoeft niet iedere telefoon van een oplaadsnoer voorzien te worden. De meeste mensen hebben dan al een dergelijk snoer in huis liggen. Deze standaard zal gelden voor alle toestellen die je aan een computer kunt koppelen. Omdat veel fabrikanten gebruik gaan maken van de micro-usb-aansluiting zullen er voorlopig universele opladers bij de telefoons geleverd worden, zodat ze merk-onafhankelijk zijn.

Aangezien micro-usb niet geschikt is voor geluid, hebben veel fabrikanten voor een 3,5-mm-jack gekozen. Zo kan de consument zelf een headset uitzoeken. Op de audio-markt is de 3,5-mm-jack al langere tijd de standaard. HTC werkte tot voor kort aan een eigen ExtUSB-aansluiting. Deze aansluiting kon je gebruiken voor met een mini-usb en deze was ook geschikt als headsetplug. Sinds de HD2, die in november uitkwam, maakt HTC ook gebruik van de nieuwe standaard. Nokia deed dit al voor HTC en Samsung ging ook in de loop van vorig jaar over. Sony Ericsson heeft de Vivaz en Xperia X10 ook voorzien van een micro-usb-aansluiting en een 3,5-mm-jack, hiervoor maakt Sony Ericsson gebruik van een eigen poort, de Fast Port genaamd.

Ook heeft Apple de overeenkomst vorig jaar ondertekend. Tot op heden heeft de 3GS een eigen aansluiting en een 3,5-mm-jack. Het is nog niet bekend of de nieuwe iPhone, die deze zomer uitkomt, wel een micro-usb-aansluiting heeft.

Bron: Tweakers

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters