Nieuwe smartphones krijgen standaard micro-usb

De fabrikanten van smartphones houden zich aan de afspraak die ze vorig jaar met de Europese Commissie hebben gemaakt. De nieuwe toestellen zullen allemaal een micro-usb-aansluiting krijgen. Hiernaast zullen de meeste toestellen ook een 3,5-mm-jack krijgen voor headsets.

Sowieso HTC, Nokia, Samsung, Sony Ericsson en LG zullen de smartphone met een micro-usb-aansluiting uitrusten. Tot vorig jaar hadden de fabrikanten allemaal een eigen oplaad-aansluiting, maar er zijn vorig jaar afspraken gemaakt met de Europese Commissie om vanaf 2010 de smartphones van een micro-usb-aansluiting te voorzien.

Er is gekozen voor een standaard aansluiting om onder andere het milieu te sparen, want dan hoeft niet iedere telefoon van een oplaadsnoer voorzien te worden. De meeste mensen hebben dan al een dergelijk snoer in huis liggen. Deze standaard zal gelden voor alle toestellen die je aan een computer kunt koppelen. Omdat veel fabrikanten gebruik gaan maken van de micro-usb-aansluiting zullen er voorlopig universele opladers bij de telefoons geleverd worden, zodat ze merk-onafhankelijk zijn.

Aangezien micro-usb niet geschikt is voor geluid, hebben veel fabrikanten voor een 3,5-mm-jack gekozen. Zo kan de consument zelf een headset uitzoeken. Op de audio-markt is de 3,5-mm-jack al langere tijd de standaard. HTC werkte tot voor kort aan een eigen ExtUSB-aansluiting. Deze aansluiting kon je gebruiken voor met een mini-usb en deze was ook geschikt als headsetplug. Sinds de HD2, die in november uitkwam, maakt HTC ook gebruik van de nieuwe standaard. Nokia deed dit al voor HTC en Samsung ging ook in de loop van vorig jaar over. Sony Ericsson heeft de Vivaz en Xperia X10 ook voorzien van een micro-usb-aansluiting en een 3,5-mm-jack, hiervoor maakt Sony Ericsson gebruik van een eigen poort, de Fast Port genaamd.

Ook heeft Apple de overeenkomst vorig jaar ondertekend. Tot op heden heeft de 3GS een eigen aansluiting en een 3,5-mm-jack. Het is nog niet bekend of de nieuwe iPhone, die deze zomer uitkomt, wel een micro-usb-aansluiting heeft.

Bron: Tweakers

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters