Nieuwe smartwatch LG loopt op WebOS

LG heeft stiekem op de CES-beurs een smartwatch liggen die op WebOS draait. De smartwatch van LG zal waarschijnlijk later dit jaar verkrijgbaar zijn.

Gisteren werd al duidelijk dat LG bezig is om een nieuwe smartwatch op de markt te brengen. Autofabrikant Audio liet op de CES-beurs in Las Vegas een nieuwe smartwatch zien die door LG gemaakt is. Inmiddels is er wat meer duidelijk geworden omtrent de nieuwe smartwatch van LG. Het nieuwe apparaatje ziet er net wat strakker uit dan een G Watch R en heeft opnieuw een rond schermpje mee gekregen. Ook de lederenband verklapt dat het hier om een nieuw en duurder model gaat dan de G Watch R.

Wat vooral bijzonder is aan dit nieuwe horloge is dat het op WebOS loopt. Twee jaar geleden WebOS van HP over te nemen en sindsdien is het systeem stevig door ontwikkeld door LG. Het is inmiddels te vinden op Smart TV’s van LG en nu ook op horloges. De onderstaande video van Android Central laat goed de nieuwe en overzichtelijke interface van LG zien van WebOS voor haar eigen smartwatches.

De smartwatch heeft nog steeds een telefoon nodig om data op te halen van het internet. Op de smartwatch, die momenteel nog geen naam heeft gekregen van LG, staan apps als een agenda, e-mail en een speciale Audi-app om een auto op te starten. In het menu is wel de naam LG W te vinden, als is de kans groot dat dit een ontwikkelnaam is voor het horloge. De kans is groot dat LG het horloge op het Mobile World Congress in Barcelona volgende maand zal gaan aankondigen.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters