Nieuwe smartwatch meet stressniveau van drager

Het bedrijf Emvio wil een smartwatch op de markt brengen zonder apps of wijzerplaten, maar met een bijzondere ingebouwde functie. Het horloge is in staat om het stressniveau van de drager te meten, en doet suggesties om dat te verminderen als het te gek wordt.

Nieuwe smartwatch meet stressniveau van drager emviosd

Misschien om de stress alvast wat te verminderen is deze smartwatch als enige niet in staat om notificaties van een smartphone naar het horlogescherm te brengen. Dus geen e-mails, whatsapps, sms’jes of andere berichten. Wel: het stressniveau, dat in één blik duidelijk wordt.

De Emvio, zoals het horloge ook heet, meet het stressniveau met een hartslagmeter. Als daarin variaties te zien zijn, krijg je een notificatie dat je het wat rustiger aan moet doen. Dagelijks wordt het stressniveau door het etmaal heen opgeslagen en naar een app gebracht waar deze data gebruikt kan worden om een verstandiger leven te leiden zonder al te veel stress. Op die manier kan worden vastgesteld wat de redenen zijn voor stress. Als elke dag op dezelfde tijden het stressniveau stijgt of daalt, kan de oorzaak daarvan snel duidelijk worden.

Dat is eigenlijk het enige wat het horloge doet, behalve de tijd aangeven. De hartslagmeter kan nog wel worden gebruikt als een soort fitnesstracker. Het is nog een Kickstarterproject en de bedenkers van de Emvio moeten nog 440.000 Canadese dollars bijeen zien te krijgen. Pas als die drempel gehaald is, zal het horloge geproduceerd worden.

Als het horloge op de markt komt, zal het omgerekend ongeveer 149 euro gaan kosten. Het zal dan in drie versies op de markt komen, voor mannen, voor vrouwen en een luxe editie van staal.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters