Nieuwe smartwatch meet stressniveau van drager

Het bedrijf Emvio wil een smartwatch op de markt brengen zonder apps of wijzerplaten, maar met een bijzondere ingebouwde functie. Het horloge is in staat om het stressniveau van de drager te meten, en doet suggesties om dat te verminderen als het te gek wordt.

Nieuwe smartwatch meet stressniveau van drager emviosd

Misschien om de stress alvast wat te verminderen is deze smartwatch als enige niet in staat om notificaties van een smartphone naar het horlogescherm te brengen. Dus geen e-mails, whatsapps, sms’jes of andere berichten. Wel: het stressniveau, dat in één blik duidelijk wordt.

De Emvio, zoals het horloge ook heet, meet het stressniveau met een hartslagmeter. Als daarin variaties te zien zijn, krijg je een notificatie dat je het wat rustiger aan moet doen. Dagelijks wordt het stressniveau door het etmaal heen opgeslagen en naar een app gebracht waar deze data gebruikt kan worden om een verstandiger leven te leiden zonder al te veel stress. Op die manier kan worden vastgesteld wat de redenen zijn voor stress. Als elke dag op dezelfde tijden het stressniveau stijgt of daalt, kan de oorzaak daarvan snel duidelijk worden.

Dat is eigenlijk het enige wat het horloge doet, behalve de tijd aangeven. De hartslagmeter kan nog wel worden gebruikt als een soort fitnesstracker. Het is nog een Kickstarterproject en de bedenkers van de Emvio moeten nog 440.000 Canadese dollars bijeen zien te krijgen. Pas als die drempel gehaald is, zal het horloge geproduceerd worden.

Als het horloge op de markt komt, zal het omgerekend ongeveer 149 euro gaan kosten. Het zal dan in drie versies op de markt komen, voor mannen, voor vrouwen en een luxe editie van staal.

Bron: Engadget

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters