Nieuwe softwareschil OxygenOS staat klaar voor OnePlus One

OnePlus heeft een nieuwe softwareschil online gezet voor de OnePlus One. Het OxygenOS vervangt de CyanogenMod rom waarmee het toestel tot dusver werd geleverd. De nieuwe softwareschil is minimaal aanwezig; het is bijna een kale versie van Android 5.0 Lollipop.

OnePlus One

De OnePlus One moet door de gebruiker zelf ‘geflasht’ worden, de update komt niet – zoals bij andere merken gebruikelijk is – op het toestel zelf binnen. Het vergt een download via de pc en installatie via een kabel.

Na de update is CyanogenMod verdwenen en heeft de OnePlus One een verse softwareschil, die zich in weinig onderscheidt van het pure Android dat op Nexus-apparaten te vinden is. OnePlus noemt dit ‘back to basics’ en vertelt erbij dat hiervoor is gekozen om de batterijduur en performance van het toestel zo min mogelijk met bloatware en gimmicks te belasten.

Er zijn wel wat zaken aan het besturingssysteem toegevoegd die niet in Android zelf te vinden zijn, zoals gebaren-invoer terwijl het scherm uit staat en nog wat geavanceerde opties die overigens ook al in CyanogenMod te vinden waren.

Een en ander betekent wel dat de nieuwe software stabiel heet te zijn, omdat er weinig is aangepast. Stabiel, snel en functioneel.

De update is door OnePlus bedacht om minder afhankelijk te zijn van Cyanogen. Deze softwarepartner is voor de telefoonfabrikant nogal een lastpak gebleken. In India is Cyanogen in zee gegaan met concurrent Micromax, wat betekent dat de OnePlus One in dat land niet met CyanogenMod mocht worden geleverd. Na die vervelende verrassing besloot OnePlus om zijn eigen softwareschil te bedenken.

Eigenaren van de OnePlus One die CyanogenMod wel lekker vinden werken, hoeven de update natuurlijk niet perse uit te voeren. Wie het wel wil proberen, kan OxygenOS hier downloaden.

Nieuwe softwareschil OxygenOS staat klaar voor OnePlus One oxygen blog 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters