Nieuwe softwareschil OxygenOS staat klaar voor OnePlus One

OnePlus heeft een nieuwe softwareschil online gezet voor de OnePlus One. Het OxygenOS vervangt de CyanogenMod rom waarmee het toestel tot dusver werd geleverd. De nieuwe softwareschil is minimaal aanwezig; het is bijna een kale versie van Android 5.0 Lollipop.

OnePlus One

De OnePlus One moet door de gebruiker zelf ‘geflasht’ worden, de update komt niet – zoals bij andere merken gebruikelijk is – op het toestel zelf binnen. Het vergt een download via de pc en installatie via een kabel.

Na de update is CyanogenMod verdwenen en heeft de OnePlus One een verse softwareschil, die zich in weinig onderscheidt van het pure Android dat op Nexus-apparaten te vinden is. OnePlus noemt dit ‘back to basics’ en vertelt erbij dat hiervoor is gekozen om de batterijduur en performance van het toestel zo min mogelijk met bloatware en gimmicks te belasten.

Er zijn wel wat zaken aan het besturingssysteem toegevoegd die niet in Android zelf te vinden zijn, zoals gebaren-invoer terwijl het scherm uit staat en nog wat geavanceerde opties die overigens ook al in CyanogenMod te vinden waren.

Een en ander betekent wel dat de nieuwe software stabiel heet te zijn, omdat er weinig is aangepast. Stabiel, snel en functioneel.

De update is door OnePlus bedacht om minder afhankelijk te zijn van Cyanogen. Deze softwarepartner is voor de telefoonfabrikant nogal een lastpak gebleken. In India is Cyanogen in zee gegaan met concurrent Micromax, wat betekent dat de OnePlus One in dat land niet met CyanogenMod mocht worden geleverd. Na die vervelende verrassing besloot OnePlus om zijn eigen softwareschil te bedenken.

Eigenaren van de OnePlus One die CyanogenMod wel lekker vinden werken, hoeven de update natuurlijk niet perse uit te voeren. Wie het wel wil proberen, kan OxygenOS hier downloaden.

Nieuwe softwareschil OxygenOS staat klaar voor OnePlus One oxygen blog 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters