'Nieuwe Sony-camera zou komst iPhone 5 vertragen'

De mogelijke vertraging van de iPhone 5 zou mogelijk te maken hebben met een 8 megapixel Sony camerasensor, die in het toestel moet komen. Sony kampt met productieproblemen door de aardbeving en tsunami in Japan. Een en ander valt af te leiden uit een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer.

iPhone 5 mockup

De geruchtenmachine was het er al redelijk snel over eens dat de iPhone 5 – waarvan hiernaast een mockup staat – niet deze zomer zou komen, zoals verwacht: Apple vernieuwde tot dusver elk jaar in het begin van de zomer zijn iPhone. Maar ditmaal zou in de zomer alleen iOS 5 worden gepresenteerd, en de iPhone 5 zelf zou pas maanden later komen.

Tot dusver wordt gegist en geraden waarom dat dan zo is. Een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer lijkt echter een tipje van de sluier op te lichten. Hoewel Sony tot dusver geen camera’s leverde voor de iPhone, zou dat met ingang van versie 5 van het gewilde toestel wel zo zijn. En Sony heeft nu te kampen met de gevolgen van de zware aardbeving, waardoor de productie van het bedrijf flink is verstoord.

In Sendai, precies in het hart van het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied, heeft Sony namelijk een fabriek staan waar camerasensoren worden gemaakt. Stringer zei hierover: “Our best sensor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?”

Vrij vertaald: ”Onze beste sensor technologie wordt gemaakt in een van de fabrieken die door de tsunami is beïnvloed. Die gaan naar Apple voor hun iPhones of iPads. Is dat niet wat? Ze kopen onze beste sensors van ons?”

Bron: 9to5mac

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters