'Nieuwe Sony-camera zou komst iPhone 5 vertragen'

De mogelijke vertraging van de iPhone 5 zou mogelijk te maken hebben met een 8 megapixel Sony camerasensor, die in het toestel moet komen. Sony kampt met productieproblemen door de aardbeving en tsunami in Japan. Een en ander valt af te leiden uit een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer.

iPhone 5 mockup

De geruchtenmachine was het er al redelijk snel over eens dat de iPhone 5 – waarvan hiernaast een mockup staat – niet deze zomer zou komen, zoals verwacht: Apple vernieuwde tot dusver elk jaar in het begin van de zomer zijn iPhone. Maar ditmaal zou in de zomer alleen iOS 5 worden gepresenteerd, en de iPhone 5 zelf zou pas maanden later komen.

Tot dusver wordt gegist en geraden waarom dat dan zo is. Een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer lijkt echter een tipje van de sluier op te lichten. Hoewel Sony tot dusver geen camera’s leverde voor de iPhone, zou dat met ingang van versie 5 van het gewilde toestel wel zo zijn. En Sony heeft nu te kampen met de gevolgen van de zware aardbeving, waardoor de productie van het bedrijf flink is verstoord.

In Sendai, precies in het hart van het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied, heeft Sony namelijk een fabriek staan waar camerasensoren worden gemaakt. Stringer zei hierover: “Our best sensor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?”

Vrij vertaald: ”Onze beste sensor technologie wordt gemaakt in een van de fabrieken die door de tsunami is beïnvloed. Die gaan naar Apple voor hun iPhones of iPads. Is dat niet wat? Ze kopen onze beste sensors van ons?”

Bron: 9to5mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters