'Nieuwe Sony-camera zou komst iPhone 5 vertragen'

De mogelijke vertraging van de iPhone 5 zou mogelijk te maken hebben met een 8 megapixel Sony camerasensor, die in het toestel moet komen. Sony kampt met productieproblemen door de aardbeving en tsunami in Japan. Een en ander valt af te leiden uit een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer.

iPhone 5 mockup

De geruchtenmachine was het er al redelijk snel over eens dat de iPhone 5 – waarvan hiernaast een mockup staat – niet deze zomer zou komen, zoals verwacht: Apple vernieuwde tot dusver elk jaar in het begin van de zomer zijn iPhone. Maar ditmaal zou in de zomer alleen iOS 5 worden gepresenteerd, en de iPhone 5 zelf zou pas maanden later komen.

Tot dusver wordt gegist en geraden waarom dat dan zo is. Een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer lijkt echter een tipje van de sluier op te lichten. Hoewel Sony tot dusver geen camera’s leverde voor de iPhone, zou dat met ingang van versie 5 van het gewilde toestel wel zo zijn. En Sony heeft nu te kampen met de gevolgen van de zware aardbeving, waardoor de productie van het bedrijf flink is verstoord.

In Sendai, precies in het hart van het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied, heeft Sony namelijk een fabriek staan waar camerasensoren worden gemaakt. Stringer zei hierover: “Our best sensor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?”

Vrij vertaald: ”Onze beste sensor technologie wordt gemaakt in een van de fabrieken die door de tsunami is beïnvloed. Die gaan naar Apple voor hun iPhones of iPads. Is dat niet wat? Ze kopen onze beste sensors van ons?”

Bron: 9to5mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters