'Nieuwe Sony-camera zou komst iPhone 5 vertragen'

De mogelijke vertraging van de iPhone 5 zou mogelijk te maken hebben met een 8 megapixel Sony camerasensor, die in het toestel moet komen. Sony kampt met productieproblemen door de aardbeving en tsunami in Japan. Een en ander valt af te leiden uit een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer.

iPhone 5 mockup

De geruchtenmachine was het er al redelijk snel over eens dat de iPhone 5 – waarvan hiernaast een mockup staat – niet deze zomer zou komen, zoals verwacht: Apple vernieuwde tot dusver elk jaar in het begin van de zomer zijn iPhone. Maar ditmaal zou in de zomer alleen iOS 5 worden gepresenteerd, en de iPhone 5 zelf zou pas maanden later komen.

Tot dusver wordt gegist en geraden waarom dat dan zo is. Een uitspraak van Sony-CEO Howard Stringer lijkt echter een tipje van de sluier op te lichten. Hoewel Sony tot dusver geen camera’s leverde voor de iPhone, zou dat met ingang van versie 5 van het gewilde toestel wel zo zijn. En Sony heeft nu te kampen met de gevolgen van de zware aardbeving, waardoor de productie van het bedrijf flink is verstoord.

In Sendai, precies in het hart van het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied, heeft Sony namelijk een fabriek staan waar camerasensoren worden gemaakt. Stringer zei hierover: “Our best sensor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?”

Vrij vertaald: ”Onze beste sensor technologie wordt gemaakt in een van de fabrieken die door de tsunami is beïnvloed. Die gaan naar Apple voor hun iPhones of iPads. Is dat niet wat? Ze kopen onze beste sensors van ons?”

Bron: 9to5mac

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters