‘Sony Xperia X Premium krijgt primeur met HDR-scherm’

Sony werkt aan nieuwe smartphone in de Xperia X-lijn. Het gaat hier om de Sony Xperia X Premium. Deze telefoon krijgt een full HD-scherm van 5,5 inch, maar het scherm heeft een unieke feature.

Xperia X PremiumDe Xperia X Premium zou namelijk de eerste smartphone ooit worden met een HDR-display, aldus Phone Radar. Dit staat voor High Dynamic Range. Best wel een ‘biggie’, want zelfs voor televisies is deze functie nog best uitzonderlijk. Dat Sony er wel van houdt de boel op te schudden, bleek wel uit de Xperia X5 Premium: de eerste smartphone met een 4K-scherm.

HDR-display voor de Sony Xperia X Premium

Maar goed: wat heb je aan een HDR-display? Het grote pluspunt is zijn helderheid. Het scherm van de Sony Xperia X Premium zou een stuk helderder zijn dan de vlaggenschepen van dit moment, zoals de Samsung Galaxy S7. Deze heeft een luminantie van maximaal 855 cd/m2, terwijl de Xperia X Premium een luminantie zou hebben van maximaal 1300 cd/m2.

Een ander groot pluspunt aan het scherm van de Xperia X Premium zou de kleurdiepte zijn. Bovendien ververst het scherm beter en is het kleurencontrast ook in theorie beter. Afwachten is natuurlijk hoe dit in de praktijk er allemaal uit zal zien.

Xperia X Premium specificaties

Andere specificaties van de Sony Xperia X Premium liegen er ook niet om. De telefoon zou een Snapdragon 820-chipset van Qualcomm krijgen met 3 GB aan werkgeheugen. In de smartphone zit als het goed is een USB C-ingang. Het is nog onbekend wanneer hij op de markt komt.

Het is onduidelijk wat Sony precies zou willen met de Xperia X Premium. De Xperia Z5 Premium had dan wel een 4K-scherm, maar slechts een aantal apps ondersteunden deze hoge schermresolutie. De Z5 Premium en X Premium lijken voor Sony de opmars te zijn naar toestellen die geschikt zijn voor geavanceerde virtual reality-mogelijkheden, met een hoge pixeldichtheid en goed kleurcontrast.

Virtual reality

De HDR-schermtechnologie komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig jaar kwam Japan Display al met een LCD-scherm met HDR. Sony is mede-eigenaar van deze schermfabrikant, dus het is geen raadsel waar het de technologie vandaan haalt.

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters