Nieuwe stap richting flexibele oled-schermen gemaakt

STRL heeft een nieuw flexibel oled-scherm gemaakt en daarmee een nieuwe stap gezet richting het commerciële gebruik van flexibele oled-schermen. Af is het geheel echter nog lang niet.

Oled is de scherm technologie van de toekomst, zo hebben we al vaak geschreven. Als de oled-schermen eenmaal volledig geïmplementeerd zijn, dan wordt de volgende stap ongetwijfeld het toepassen van flexibele oled-schermen. Samsung liet al een prototype van zo’n scherm zien, hoewel het scherm daarbij alleen dubbel te vouwen was. Sony is ook hard bezig met flexibele oled-schermen, maar heeft deze nog niet in telefoons geïmplementeerd. Een ander bedrijf dat ook aan deze technologie werkt, maar wat minder bekend is in de telecomwereld, is The Science & Technical Research Labratories van de Japan Broadcasting Corp, kortweg STRL. Dit bedrijf is bezig met het optimaliseren van deze techniek en heeft onlangs weer een nieuw prototype laten zien.

STRL maakte een fexibel oled-scherm met een doorsnede van 5,8 inch, dat een resolutie van 213×120 pixels heeft. Het scherm ziet er wat minder goed uit dan Sony’s prototype, maar de techniek kan weer een volgende stap in de ontwikkeling van deze schermen betekenen. In het scherm is een fosforescerende stof toegepast om de lichtuitzending van het scherm te verbeteren en daarmee de helderheid te verhogen. Hiermee is de uitzending van licht verdubbeld ten opzichte van het vorige prototype van STRL en daarnaast is het display meer een eenheid geworden dan het vorige prototype, iets waar Sony trouwens wat beter in lijkt te zijn. Het display is nog lang niet commercieel bruikbaar en ook de versie van Sony is nog verre van af, maar wellicht dat we over een paar jaar deze technologie in telefoons toegepast kunnen zien als de bedrijven goed door blijven ontwikkelen.

STRL flexibel oled-scherm

 

Bron: Oled info

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters