Nieuwe stap richting flexibele oled-schermen gemaakt

STRL heeft een nieuw flexibel oled-scherm gemaakt en daarmee een nieuwe stap gezet richting het commerciële gebruik van flexibele oled-schermen. Af is het geheel echter nog lang niet.

Oled is de scherm technologie van de toekomst, zo hebben we al vaak geschreven. Als de oled-schermen eenmaal volledig geïmplementeerd zijn, dan wordt de volgende stap ongetwijfeld het toepassen van flexibele oled-schermen. Samsung liet al een prototype van zo’n scherm zien, hoewel het scherm daarbij alleen dubbel te vouwen was. Sony is ook hard bezig met flexibele oled-schermen, maar heeft deze nog niet in telefoons geïmplementeerd. Een ander bedrijf dat ook aan deze technologie werkt, maar wat minder bekend is in de telecomwereld, is The Science & Technical Research Labratories van de Japan Broadcasting Corp, kortweg STRL. Dit bedrijf is bezig met het optimaliseren van deze techniek en heeft onlangs weer een nieuw prototype laten zien.

STRL maakte een fexibel oled-scherm met een doorsnede van 5,8 inch, dat een resolutie van 213×120 pixels heeft. Het scherm ziet er wat minder goed uit dan Sony’s prototype, maar de techniek kan weer een volgende stap in de ontwikkeling van deze schermen betekenen. In het scherm is een fosforescerende stof toegepast om de lichtuitzending van het scherm te verbeteren en daarmee de helderheid te verhogen. Hiermee is de uitzending van licht verdubbeld ten opzichte van het vorige prototype van STRL en daarnaast is het display meer een eenheid geworden dan het vorige prototype, iets waar Sony trouwens wat beter in lijkt te zijn. Het display is nog lang niet commercieel bruikbaar en ook de versie van Sony is nog verre van af, maar wellicht dat we over een paar jaar deze technologie in telefoons toegepast kunnen zien als de bedrijven goed door blijven ontwikkelen.

STRL flexibel oled-scherm

 

Bron: Oled info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters