'Nieuwe Symbian UI te zien in afbeelding van Nokia'

Tijdens een presentatie van Nokia op het Mobile World Congress is een afbeelding van de Nokia N8 te zien waarop vermoedelijk het vernieuwde Symbian UI te zien zou zijn. De presentatie werd gegeven door de topvrouw van smartphones binnen Nokia.

News Symbian^3 UI

Tijdens een presentatie op het Mobile World Congress heeft een oplettende journalist het nieuwe UI van Nokia opgemerkt voor het Symbian OS. Nokia was eerder al van plan om met Symbian^4 een vernieuwd UI te introduceren voor haar smartphones, maar sinds het OS geen open source systeem meer is, is ook de nummering van de verschillende software versies overboord gegooid. Nokia zal daarom geleidelijk updates voor Symbian^3 gaan uitbrengen waaronder een nieuw UI en meer functionaliteit.

In de presentatie van een topvrouw van Nokia is een afbeelding te zien van een Nokia N8 met een geheel ander UI dan Symbian^3 momenteel bezit. Zo is een homescreen te zien waarop een widget draait die niet locatie gebonden lijkt te zijn aan een bepaald raster. Daarnaast is er aan de bovenkant een nieuwe notificatiebalk te zien die doet denken aan de balk van het Android OS waarop de batterij, de tijd en de operator genoemd staat. Ook de onderkant lijkt aangepakt te zien waardoor er nu drie knoppen te zien zijn, eentje voor bellen, een menu-knop en een meer opties-knop.

In een andere slide, die hieronder te zien is, valt op te maken dat bestaande Symbian^3-smartphones en nieuwe Symbian-smartphones over het UI kunnen gaan beschikken. De verwachting is dat de vernieuwde interface ergens eind dit jaar uitgegeven zal gaan worden door de producent. Nokia maakte eerder al duidelijk dat het Symbian de komende jaren zal blijven ondersteunen en niet zomaar de nek om zal draaien aangezien de producent gaat overstappen op Windows Phone.

News Symbian^3 UI

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nog_steeds_open -

    Hoezo is Symbian geen open source meer? Volgens mij is de broncode nog steeds op aanvraag beschikbaar. Ik begrijp dat Nokia nu de enige organisatie is die bezig is met Symbian, maar dat verandert niets aan de juridische status van Symbian

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters