'Nieuwe Symbian UI te zien in afbeelding van Nokia'

Tijdens een presentatie van Nokia op het Mobile World Congress is een afbeelding van de Nokia N8 te zien waarop vermoedelijk het vernieuwde Symbian UI te zien zou zijn. De presentatie werd gegeven door de topvrouw van smartphones binnen Nokia.

News Symbian^3 UI

Tijdens een presentatie op het Mobile World Congress heeft een oplettende journalist het nieuwe UI van Nokia opgemerkt voor het Symbian OS. Nokia was eerder al van plan om met Symbian^4 een vernieuwd UI te introduceren voor haar smartphones, maar sinds het OS geen open source systeem meer is, is ook de nummering van de verschillende software versies overboord gegooid. Nokia zal daarom geleidelijk updates voor Symbian^3 gaan uitbrengen waaronder een nieuw UI en meer functionaliteit.

In de presentatie van een topvrouw van Nokia is een afbeelding te zien van een Nokia N8 met een geheel ander UI dan Symbian^3 momenteel bezit. Zo is een homescreen te zien waarop een widget draait die niet locatie gebonden lijkt te zijn aan een bepaald raster. Daarnaast is er aan de bovenkant een nieuwe notificatiebalk te zien die doet denken aan de balk van het Android OS waarop de batterij, de tijd en de operator genoemd staat. Ook de onderkant lijkt aangepakt te zien waardoor er nu drie knoppen te zien zijn, eentje voor bellen, een menu-knop en een meer opties-knop.

In een andere slide, die hieronder te zien is, valt op te maken dat bestaande Symbian^3-smartphones en nieuwe Symbian-smartphones over het UI kunnen gaan beschikken. De verwachting is dat de vernieuwde interface ergens eind dit jaar uitgegeven zal gaan worden door de producent. Nokia maakte eerder al duidelijk dat het Symbian de komende jaren zal blijven ondersteunen en niet zomaar de nek om zal draaien aangezien de producent gaat overstappen op Windows Phone.

News Symbian^3 UI

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nog_steeds_open -

    Hoezo is Symbian geen open source meer? Volgens mij is de broncode nog steeds op aanvraag beschikbaar. Ik begrijp dat Nokia nu de enige organisatie is die bezig is met Symbian, maar dat verandert niets aan de juridische status van Symbian

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters