‘Nieuwe techniek verdubbelt levensduur smartphonebatterij’

Elektronicafabrikant Dyson slaat de handen ineen met start-up Sakti3. Dit bedrijfje is gespecialiseerd in batterijen en beweert dat het de batterijduur van smartphones kan verdubbelen.

Nokia C6-01 batterij

Dit schrijft Technology Review. Dyson gaat de batterijen die door Sakti3 zijn ontworpen gebruiken in zijn nieuwe producten. Het is nog onbekend wanneer Dyson-apparaten, zoals stofzuigers, met deze nieuwe batterijtechnologie worden uitgerust.

Sakti3 gebruikt in zijn batterijen nieuwe materialen en past andere productietechnieken toe. Hierdoor zou de energiedichtheid in batterijen hoger liggen. Dit komt omdat de batterij geen brandbare vloeistoffen in de gebruikelijke lithium-ion batterijen gebruikt die nu vooral in smartphones zitten. Hierdoor is het mogelijk dat de batterijen van Sakti3 meer energie in dezelfde ruimte kunnen opslaan.

In theorie kan dit ervoor zorgen dat de inhoud van smartphonebatterijen kan verdubbelen, zonder dat de omvang van de batterij groter wordt. Dit biedt uitkomst voor de productie van dunne smartphones en telefoons met een display met een hoge resolutie. Smartphones worden steeds dunner en krijgen steeds scherpere displays, dus de techniek van Sakti3 lijkt te gaan voorzien in een behoefte.

Dyson is onder de indruk van start-up Sakti3. “Ze hebben stappen gezet in de prestaties van batterijen die met conventionele batterijtechnieken gewoon niet gemaakt kunnen worden”, zegt Dyson-oprichter James Dyson.

Er is nog niets bekend over de aspiraties van Sakti3 om ook voor smartphones batterijen te gaan produceren. Voorlopig gaat het bedrijf waarschijnlijk alleen aan Dyson zijn producten leveren. Dit is al opvallend. Heel veel start-ups die betere batterijtechnieken claimen te ontwikkelen, hebben er moeite mee om de veelbelovende prototypes ook in massaproductie goed te kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Arnold Jansma -

    Je zou verwachten dat ze batterijen voor smartphones tablets laptops gaan produceren. We wachten het wel af. Afgelopen jaren veel beloftes van dergelijke fabrikanten die nooit in productie zijn gekomen.

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters