Nieuwe telecomwet aangenomen in de Tweede Kamer

De vernieuwde telecomwet waarin onder andere de veelbesproken netneutraliteit wordt vastgelegd is deze week aangenomen in de Tweede Kamer.

Maxime VerhagenDat betekent dat het binnenkort, als de wet ook door de Eerste Kamer heen is en van kracht wordt, mogelijk wordt om het internet te gebruiken zonder dat de aanbieder daar bepaalde diensten uit mag filteren. En dat betekent het einde van plannen om extra geld te rekenen voor chatdiensten en VoIP.

Verder omvat de nieuwe telecomwet nog wat zaken die voor ons minder interessant zijn, zoals meldplicht bij datalekken en strengere regels voor cookies.

Helemaal vlekkeloos ging de stemming niet. De PvdA-fractie stemde per ongeluk verkeerd op een subamendement van de SGP, die daardoor aangenomen werd. Dat subamendement schiet meteen al het eerste gaatje in de netneutraliteit door het filteren van content om ideologische redenen wel toe te staan. De Partij van de Arbeid beloofd dit foutje volgende week recht te zetten via een wijziging in de Verkeerswet.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters