Vijf dingen waar je aan moet denken als je een nieuw toestel hebt

Veel mensen hebben tot de lancering van de nieuwe iPhones gewacht, voor het kopen van een nieuwe telefoon. Sommigen omdat ze een iPhone wilden en anderen  omdat ze eerst wilden zien wat Apple te bieden had, voordat ze een beslissing maakten. Als je ook een nieuw toestel hebt is het tijd om hem in te wijden. Vergeet alleen deze vijf dingen niet op je oude smartphone.

Foto’s en video’s

Hoewel steeds meer mensen werken met een cloud, komt het toch voor dat niet al je foto’s en video’s in de cloud verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan beelden die je vrienden je sturen via Whatsapp en screenshots. Maar ook andere bestanden zouden kunnen zijn achtergebleven, zoals pdf’s of data over je sportprestaties. Check voor de zekerheid of alles wat je wilt meenemen naar je nieuwe telefoon ook daadwerkelijk mee komt.

smartphone foto's

Data van spelletjes

Als je net lekker ver bent met dat ene spel, heb je natuurlijk geen zin om helemaal opnieuw te beginnen op je nieuwe smartphone. Bij sommige spelletjes hoef je alleen de data in de cloud op te slaan, terwijl je bij andere apps weer een account moet aanmaken. Ga ze langs en verzeker jezelf ervan dat je gewoon verder kunt gaan waar je was.

Super Mario Run

Browser gegevens

Ook je browser gegevens moeten natuurlijk mee verhuizen. Het zou jammer zijn als je je bookmarks en browsergeschiedenis kwijt zou raken. Bij Google Chrome hoef je in principe alleen weer in te loggen met je account en alles komt weer tevoorschijn. Check even hoe dat zit met de browser die je gebruikt. En vergeet ook niet dat je via de browser misschien ook bestanden hebt gedownload op je Android toestel. Bekijk de download map om te controleren of je nog iets wilt meenemen van je downloads.

Chat geschiedenis

Natuurlijk wil je ook al je bewijsmateriaal in oude appjes en andere berichten-apps niet kwijtraken. Bij sommige apps moet je even een backup maken, terwijl andere apps zoals Facebook Messenger alles al meteen in een cloud opslaan en voor je meenemen. Ook je sms’jes kun je meenemen. Bij Android moet je dat zelf doen. Apps zoals SMS Backup+ kunnen je daarmee helpen. Met een iPhone kun je je berichten meeverhuizen via de iCloud. Overigens kun je je berichten beter vergeten als je van een Android toestel naar een iPhone gaat of andersom. Het beste dat je dan kunt doen is je berichten exporteren en bewaren om nog eens te kunnen bekijken op je computer.

chat berichten

Limiet op accounts

Met bepaalde accounts zoals Spotify, kun je niet op oneindig veel toestellen tegelijkertijd de dienst gebruiken. Ga langs de apps die je gebruikt, om te kijken of er inderdaad een limiet bestaat. In dat geval moet je op je oude toestel uitloggen. Dat is sowieso een goed idee als je je oude smartphone aan iemand anders gaat geven. Als je hem zelf houdt hoef je ook niet zo panisch te zijn met het bewaren van je gegevens voor je nieuwe telefoon.

Via: Gizmodo

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters