Nieuwe variant Samsung Galaxy S5 naar Europa

Er komt een nieuwe variant van de Samsung Galaxy S5 naar Europese winkels. Het gaat om een variant die tot dusver alleen in thuisland Zuid-Korea is uitgebracht, met LTE-A verbinding.

Die netwerken zijn nog spaarzaam in Europa, maar zijn in Zuid-Korea wel in de lucht. Toch hoopt Samsung dit toestel ook hier te verkopen, vanwege enkele andere interessante upgrades van het toestel. Zo is de Samsung Galalxy S5 LTE-A het enige toestel op de markt met een Qualcomm Snapdragon 805-processor. De ‘gewone’ S5 moet het met een Snapdragon 801 doen.

Maar de haast van de Koreanen om de inzakkende verkoop in Europa met het uitbrengen van dit toestel weer leven in te blazen, komt wel met een prijs. En dat is het scherm. In tegenstelling tot de S5 LTE-A variant die in Zuid-Korea wordt verkocht, heeft de Europese versie geen Quad HD-scherm, maar een wat eenvoudiger full HD-scherm.

Over prijzen en beschikbaarheid van de Samsung Galaxy S5 LTE-A is nog niets bekend.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5 

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio Metiary -

  'komt wel met een prijs en dat is het scherm'……. ik zie dat meer als een voordeel dan een nadeel, neem de G3 als grote voorbeeld. En wat bedoelen jullie met een eenvoudiger scherm, alleen de resolutie?

  1. Quasimodo -

   In dit geval kun je er nog over twisten want het QHD amoled scherm schijnt echt zichtbaar beter te zijn. Alhoewel het "gewone" FHD amoled scherm geweldig is, schijnt door de pentile oplossing verschillen te zien te zijn met de QHD pentile oplossing. De subpixels worden simpelweg te klein om het nog te kunnen waarnemen.
   Voor wat betreft accuduur en performance hoeft je je geen zorgen te maken, de 805 is gewoon een klap sterker en efficienter dan de 801.
   Neemt niet weg dat de "gewone" FHD variant nog sneller aanvoelt en wellicht zuiniger.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters