Nieuwe versie van MeeGo niet voor telefoons bestemd

MeeGo is nog allerminst overleden als mobiel besturingssysteem, hoewel Nokia er de stekker heeft uitgetrokken. Het OS heeft net een update gekregen naar versie 1.2. Alleen: het OS is vooralsnog alleen bestemd voor tablets en netbooks, niet voor smartphones.

Meego

Sinds Nokia in februari bekendmaakte dat het bedrijf gaat stoppen met het maken van Symbiantelefoons en nog maar één MeeGo-toestel uit gaat brengen, waarna het OS is gedoemd om verder binnenskamers als test-besturingssysteem gebruikt te worden, leek het wel voorbij voor MeeGo. Maar Intel, de andere partner in de ontwikkeling van het nieuwe OS, zit niet stil en ook andere telefoonfabrikanten hebben er belangstelling voor getoond. LG heeft al aangekondigd iets met MeeGo te willen doen en in februari was op de MWC in Barcelona een tablet met MeeGo te zien, maar die leek nog niet erg ‘af’.

Nu is versie 1.2 uitgebracht, met wat geplette bugs die niet erg zichtbaar zijn. De ondersteuning voor Intel’s eigen Atom-processoren is verbeterd, err zitten nieuwe audio- en netwerkfuncties in en HSPA+ wordt nu ondersteund.

De tablet-interface die Intel in februari op de MWC liet zien is nu echt beschikbaar. Maar de smartphone-versie van het OS heeft geen update gekregen. En het blijft even gissen of die nog komt. Mogelijk toont Nokia die op de – volgens geruchten – binnenkort te presenteren N9 of N950, de nog altijd beloofde MeeGo-smartphone van de Finnen.

Bron: Engadget

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters