Nieuwe versie van MeeGo niet voor telefoons bestemd

MeeGo is nog allerminst overleden als mobiel besturingssysteem, hoewel Nokia er de stekker heeft uitgetrokken. Het OS heeft net een update gekregen naar versie 1.2. Alleen: het OS is vooralsnog alleen bestemd voor tablets en netbooks, niet voor smartphones.

Meego

Sinds Nokia in februari bekendmaakte dat het bedrijf gaat stoppen met het maken van Symbiantelefoons en nog maar één MeeGo-toestel uit gaat brengen, waarna het OS is gedoemd om verder binnenskamers als test-besturingssysteem gebruikt te worden, leek het wel voorbij voor MeeGo. Maar Intel, de andere partner in de ontwikkeling van het nieuwe OS, zit niet stil en ook andere telefoonfabrikanten hebben er belangstelling voor getoond. LG heeft al aangekondigd iets met MeeGo te willen doen en in februari was op de MWC in Barcelona een tablet met MeeGo te zien, maar die leek nog niet erg ‘af’.

Nu is versie 1.2 uitgebracht, met wat geplette bugs die niet erg zichtbaar zijn. De ondersteuning voor Intel’s eigen Atom-processoren is verbeterd, err zitten nieuwe audio- en netwerkfuncties in en HSPA+ wordt nu ondersteund.

De tablet-interface die Intel in februari op de MWC liet zien is nu echt beschikbaar. Maar de smartphone-versie van het OS heeft geen update gekregen. En het blijft even gissen of die nog komt. Mogelijk toont Nokia die op de – volgens geruchten – binnenkort te presenteren N9 of N950, de nog altijd beloofde MeeGo-smartphone van de Finnen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robnas -

    Eindelijk een bericht over een besturingssysteem waar geen 1000 fart-apps op zijn, wel volledig multitasking op op wordt ondersteund en copy-paste nooit een issue is geweest.
    Eindelijk een serieus OS voor handheld devices.

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters