Nieuwe Vodafone-storing treft datadiensten

Vodafone kampt voor de tweede keer in een week met een storing op het netwerk. Nu zijn er datadiensten zoals VoiP en het downloaden uit applicatiewinkels getroffen.

Vodafone logo

All About Phones deed vorige week al melding van een storing op het Vodafone-netwerk. Door de storing lagen de telefoonverbindingen eruit. Inmiddels is dit euvel verholpen, en heeft Vodafone zijn excuses aangeboden. De telecomprovider kampt nu echter alweer met een storing. Dit keer is het niet de telefoonverbinding, maar zijn er problemen met bepaalde dataservices. Gebruikers melden problemen met chatten en zaken zoals VoiP. Tevens lijkt er niet gedownload te kunnen worden uit de verscheidene applicatiewinkels van bijvoorbeeld Microsoft of Android. Het is wel mogelijk om gewoon op het internet te surfen met de 3G-verbinding. Wel zouden socialenetwerksites zoals Hyves, Facebook en YouTube niet meer werken.

De problemen met de dataverbinding lijkt uitsluitend voor te komen bij consumenten die gebruikmaken van de APN live.vodafone.com. Gebruikers van een andere APN, zoals zakelijke gebruikers, hebben nergens last van. Of de storing landelijk is of lokaal is niet bekend. Vodafone heeft nog niet gereageerd op de storing. Volgens een helpdeskmedewerker is er tot nu toe officieel geen storing bij de telecomprovider bekend, al zouden er al wel veel problemen gemeld zijn bij de klantenservice. Vodafone laat weten dat klanten contact kunnen opnemen met de klantenservice via 1200 en vervolgens optie 2 moeten kiezen.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Vodafone Web Relatio -

    Waar de oorzaak van dit probleem ligt, is op dit moment onbekend. Daarom verzoeken we klanten die dit probleem ervaren contact op te nemen met onze klantenservice via vodafone.nl of 1200 en kies voor de optie ‘data’.

    Richard
    Vodafone Web Relations

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters