Nieuwe Vodafone tarieven lekken vroegtijdig uit

De nieuwe tarieven van provider Vodafone zijn vroegtijdig uitgelekt. De telco gaat het aantal MB’s fors terug schroeven in de herziende abonnementen en is daarnaast van plan om een nieuwe bundel te introduceren.

De website Tweakers.net wist vroegtijdig de hand te leggen op de nieuwe tarieven van Vodafone. Hoewel de provider in zijn persbericht alleen rept van een nieuwe bundel, heeft de provider nog niet kenbaar gemaakt hoe de nieuwe tarieven er uit zullen gaan zien. Onduidelijk is nog of de nieuwe tarieven daadwerkelijk kloppen, de provider wilde ze desgevraagd nog niet bevestigen.

Volgens Tweakers is de 1GB databundel bij de Bel+SMS+Web-abonnementen verleden tijd en krijgt elke variant van de bundel zijn eigen datalimiet. Zo zal de B+S+W 100 variant een bundeltje van slechts 200MB gaan krijgen, terwijl de kleinste variant bij Vodafone nu nog een datalimiet van 250MB heeft. Ook de andere varianten moeten het met fors minder data doen en een opgeschroefde prijs; zo zal de 150-bundel over 300MB aan data gaan beschikken en 150 minuten of sms’jes voor €30,50 per maand. Voor 200 minuten of sms’jes betaal je 34,50 per maand en krijg je 400MB een data, een afname van niet minder dan 60 procent aan MB’s voor hetzelfde geld.

Ook de duurste variant van B+S+W, de 650 minuten of sms’jes variant, heeft geen 1GB aan data meer en moet het doen met 900MB per maand. Vodafone gaat volgens de bron ook werken met een dataverdubbelaar die standaard wordt aangezet, bij de genoemde MB’s is de verdubbelaar al ingecalculeerd. Opvallend is dat de variant waarmee alleen gebeld kan worden helemaal zal gaan verdwijnen bij de provider.

Vodafone laat in het persbericht wel weten dat het met een nieuwe variant komt, de B+S+W Smart variant. Mensen kunnen dan met hun bundel ook roamen in de Passport-landen van Vodafone, in totaal 42 stuks. De Smart variant begint vanaf de 42,50 per maand en hiervoor krijgt men 1GB aan data en 100 minuten in de maand. Hiervoor krijg je wel 14,4Mbps aan internetsnelheid en onbeperkt sms’en in Nederland.

De provider blokkeert bij de Smart variant geen services als Voip en tethering; Vodafone blijft dit nog wel doen bij de normale variant van de B+S+W. De provider zal later op de dag zelf de tarieven gaan aankondigen.

Vodafone B+S+W

 

Vodafone B+S+W smart

 

Vodafone B+S

 

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters