Nieuwe Vodafone tarieven lekken vroegtijdig uit

De nieuwe tarieven van provider Vodafone zijn vroegtijdig uitgelekt. De telco gaat het aantal MB’s fors terug schroeven in de herziende abonnementen en is daarnaast van plan om een nieuwe bundel te introduceren.

De website Tweakers.net wist vroegtijdig de hand te leggen op de nieuwe tarieven van Vodafone. Hoewel de provider in zijn persbericht alleen rept van een nieuwe bundel, heeft de provider nog niet kenbaar gemaakt hoe de nieuwe tarieven er uit zullen gaan zien. Onduidelijk is nog of de nieuwe tarieven daadwerkelijk kloppen, de provider wilde ze desgevraagd nog niet bevestigen.

Volgens Tweakers is de 1GB databundel bij de Bel+SMS+Web-abonnementen verleden tijd en krijgt elke variant van de bundel zijn eigen datalimiet. Zo zal de B+S+W 100 variant een bundeltje van slechts 200MB gaan krijgen, terwijl de kleinste variant bij Vodafone nu nog een datalimiet van 250MB heeft. Ook de andere varianten moeten het met fors minder data doen en een opgeschroefde prijs; zo zal de 150-bundel over 300MB aan data gaan beschikken en 150 minuten of sms’jes voor €30,50 per maand. Voor 200 minuten of sms’jes betaal je 34,50 per maand en krijg je 400MB een data, een afname van niet minder dan 60 procent aan MB’s voor hetzelfde geld.

Ook de duurste variant van B+S+W, de 650 minuten of sms’jes variant, heeft geen 1GB aan data meer en moet het doen met 900MB per maand. Vodafone gaat volgens de bron ook werken met een dataverdubbelaar die standaard wordt aangezet, bij de genoemde MB’s is de verdubbelaar al ingecalculeerd. Opvallend is dat de variant waarmee alleen gebeld kan worden helemaal zal gaan verdwijnen bij de provider.

Vodafone laat in het persbericht wel weten dat het met een nieuwe variant komt, de B+S+W Smart variant. Mensen kunnen dan met hun bundel ook roamen in de Passport-landen van Vodafone, in totaal 42 stuks. De Smart variant begint vanaf de 42,50 per maand en hiervoor krijgt men 1GB aan data en 100 minuten in de maand. Hiervoor krijg je wel 14,4Mbps aan internetsnelheid en onbeperkt sms’en in Nederland.

De provider blokkeert bij de Smart variant geen services als Voip en tethering; Vodafone blijft dit nog wel doen bij de normale variant van de B+S+W. De provider zal later op de dag zelf de tarieven gaan aankondigen.

Vodafone B+S+W

 

Vodafone B+S+W smart

 

Vodafone B+S

 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Toch wel heel erg toevallig dat de nieuwe vorm abonnementen exact hetzelfde is als bij KPN. Nee hoor, ze doen absoluut niet aan kartelvorming. Met een Sim only abonnement ben je helemaal zuur, zoals mijn abonnement nu is ga ik een stuk meer betalen en krijg dan ook nog eens 600MB minder. Gelukkig loopt mijn huidige abonnement tot nov 2012, dus kan ik mooi aanzien wat er allemaal gaat gebeuren en eventueel overstappen naar een minder erge gelegaliseerde dievenbende.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters