Deze nieuwe functies komen binnenkort naar WhatsApp

WhatsApp heeft naar verschillende gebruikers van de bèta-versie van de chat-app een aantal interessante functies uitgerold.

WhatsApp

Nieuwsberichten uit Duitsland wijzen erop dat WhatsApp zeer binnenkort een aantal nieuwe functies en veranderingen naar zijn populaire chat-app gaat brengen. Gebruikers van WhatsApp bèta versie 2.16.7.257 hebben daar namelijk een aantal nieuwe handige functies ontvangen, die zeer binnenkort waarschijnlijk naar iedereen worden uitgerold.

Muziek

Gelekte screenshots van WhatsApp bèta tonen gebruikers die muziek met elkaar uitwisselen. Het lijkt op dit moment alleen met Apple Music te werken, de streamingdienst waarvoor Apple begin deze maand een nieuw ontwerp onthulde.

WhatsApp

Zowel de verzender als ontvanger van de muziek moeten abonnement hebben om naar de muziek te kunnen luisteren. Daarnaast kun je ook gewoon MP3-bestanden die op je smartphone staan versturen. Wanneer je op de muziek klikt komt er een slick vormgegeven muziekspeler in beeld, inclusief de covert art van het nummer in kwestie.

WhatsApp

Grote emoji

Apple kondigde tijdens zijn WWDC keynote van eerder deze maand aan dat iMessage grotere emoji’s krijgt, zodat gebruikers nog duidelijker hun gevoelens kunnen uitdrukken. Uit de gelekte informatie blijkt dat WhatsApp ook met een soortgelijke functie bezig is. Emoji’s zouden wel drie keer zo groot zijn als normaal, aldus gebruikers van de bèta-versie.

Open chats

Tot dezelfde update behoort de functie om mensen met een link toe te voegen aan groepchat. Sterker nog: iedereen met de link kan in de chat chatten, zonder lid te worden van de groep. Ook word het mogelijk om gebruikers rechtstreeks te noemen, waarvan ze ook een melding zullen krijgen. Denk aan de manier waarop je op Facebook anderen kunt mentionen.

Beschikbaarheid

Alle nieuwe functies zijn nu dus nog in béta en enkel in bepaalde landen, maar normaliter duurt het dan niet lang meer voor WhatsApp de nieuwe functies ook naar de normale versie van de chat-app uitrolt. Begin deze maand voegde het bedrijf nog de mogelijkheid toe om andere gebruikers te citeren.

Bron: Macerkopf

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters