Nieuwe worm bouwt iPhone-botnet op

De iPhone is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws gekomen door verscheidene pogingen om gejailbreakte toestellen te hacken. Meestal bleef het bij een onschuldig geintje, maar nu lijkt de eerste echt kwaadaardige worm opgedoken te zijn.

iPhone hack rickroll

Dat gejailbreakte iPhones gehackt kunnen worden is inmiddels geen nieuws meer. Er zijn verscheidene pogingen geweest om de iPhone te hacken door via SSH het toestel binnen te komen. Omdat veel gebruikers die hun iPhone gejailbreakt hebben en SSH aan hebben staan het standaard-wachtwoord op het toestel laten zitten is het een koud kunstje voor de hackers. Tot nu toe bleef het echter bij een Rickroll, een waarschuwing op het lockscreen, en een worm die stiekem informatie uploadde naar een server. Het wachten was op de eerste worm met kwaadaardige bedoelingen, welke inmiddels verschenen is.

Deze nieuwe worm dringt wederom via SSH en het standaard-wachtwoord de gejailbreakte iPhone binnen, en zoekt vervolgens naar nieuwe IP-adressen in het netwerk. Vervolgens probeert het zichzelf zo te verspreiden. Door het intensieve zoeken naar andere slachtoffers loopt de batterij van de iPhone snel leeg. Verder start de worm allerlei nieuwe processen op de iPhone waaronder het verbinden met een server in Litouwen. De worm zou door zijn activiteiten bezig zijn met het opbouwen van een botnet van gehackte iPhones. Om te voorkomen dat de gebruiker de worm gaat blokkeren wordt het standaard-rootwachtwoord veranderd. Zoals gewoonlijk kunnen iPhone-bezitters besmetting voorkomen door het wachtwoord “alpine” te veranderen naar iets anders.

Bron: Security.nl

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters