Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons

Xenon-buizen worden al tientallen jaren gebruikt in flitsers van camera’s. Ze werden de afgelopen jaren verdrongen uit smartphones en featurephones door de efficiëntere LED-flitsers. Het kleine LED-lampje is in menig geval alleen sterk genoeg om op korte afstand objecten bij te lichten, meestal met een onaantrekkelijke blauwe gloed tot gevolg.

Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons xenon flitser condensator

Xenon-flitsers zijn niet verdwenen. Ze worden nog in sommige moderne smartphones toegepast waaronder de Nokia 808 Pureview. Ze leveren een betere en vooral heldere flits dan LED’s. Echter, ze hebben ook twee nadrukkelijke nadelen; de hardware is simpelweg groter, meestal te groot voor ultra-slanke mobiele telefoons en xenon flitsers kunnen niet worden gebruikt als videoverlichting.

Diverse bedrijven en instanties werken momenteel aan een remedie voor dit vraagstuk, waaronder de onderzoekers van de Nanyang Technological University in Singapore. Samen met partner Xenon Technologies, ’s werelds grootste producent van xenon-flitsers, heeft de universiteit een nieuwe kleine condensator geïntroduceerd. De onderzoekers beweren dat de flitser net zo krachtig is en zelfs sneller herlaadt dan huidige xenon-flitsers.

De persoon achter deze technologische doorbraak is Assoc Prof Lee Pooi See. Zij en haar team van onderzoekers hebben de afgelopen twee en een half jaar gewerkt aan dit project. Ze hebben de condensator gemaakt van meerdere polymeerlagen. De hardware is minstens vier keer kleiner dan de elektrolytische condensatoren en is veel sneller dan de huidige condensatoren met een keramische basis.

De nieuwe condensator zal zeer waarschijnlijk in september worden vrijgegeven. Fabrikanten hebben hierdoor de mogelijkheid de nieuwe hardware in te bouwen in hun modellen voor 2014.

Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons xenon flitser condensator 01 

Bron: Nanyang Technological University

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters