Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons

Xenon-buizen worden al tientallen jaren gebruikt in flitsers van camera’s. Ze werden de afgelopen jaren verdrongen uit smartphones en featurephones door de efficiëntere LED-flitsers. Het kleine LED-lampje is in menig geval alleen sterk genoeg om op korte afstand objecten bij te lichten, meestal met een onaantrekkelijke blauwe gloed tot gevolg.

Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons xenon flitser condensator

Xenon-flitsers zijn niet verdwenen. Ze worden nog in sommige moderne smartphones toegepast waaronder de Nokia 808 Pureview. Ze leveren een betere en vooral heldere flits dan LED’s. Echter, ze hebben ook twee nadrukkelijke nadelen; de hardware is simpelweg groter, meestal te groot voor ultra-slanke mobiele telefoons en xenon flitsers kunnen niet worden gebruikt als videoverlichting.

Diverse bedrijven en instanties werken momenteel aan een remedie voor dit vraagstuk, waaronder de onderzoekers van de Nanyang Technological University in Singapore. Samen met partner Xenon Technologies, ’s werelds grootste producent van xenon-flitsers, heeft de universiteit een nieuwe kleine condensator geïntroduceerd. De onderzoekers beweren dat de flitser net zo krachtig is en zelfs sneller herlaadt dan huidige xenon-flitsers.

De persoon achter deze technologische doorbraak is Assoc Prof Lee Pooi See. Zij en haar team van onderzoekers hebben de afgelopen twee en een half jaar gewerkt aan dit project. Ze hebben de condensator gemaakt van meerdere polymeerlagen. De hardware is minstens vier keer kleiner dan de elektrolytische condensatoren en is veel sneller dan de huidige condensatoren met een keramische basis.

De nieuwe condensator zal zeer waarschijnlijk in september worden vrijgegeven. Fabrikanten hebben hierdoor de mogelijkheid de nieuwe hardware in te bouwen in hun modellen voor 2014.

Nieuwe xenon condensatoren doorbraak voor cameratelefoons xenon flitser condensator 01 

Bron: Nanyang Technological University

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters