Nieuwe zelfmoordpoging bij Foxconn, CEO geeft commentaar op situatie

Gisteren heeft zich een nieuwe, elfde, zelfmoordpoging onder het personeel van Foxconn voorgedaan en voor het eerst heeft de CEO van het bedrijf een reactie op de situatie gegeven. “Wij zijn zeker geen snoepwinkel”, aldus de CEO.

Foxconn CEO

Niet zo lang geleden berichtten wij al een keer over de erbarmelijke werkomstandigheden bij Foxconn, één van ’s werelds grootste OEM-producenten, die onder andere telefoons maakt voor Apple, Motorola en Sony Ericsson. Die omstandigheden zijn nog niets verbeterd naar aanleiding van de hevige discussie in de media zo blijkt nu. Gisteren heeft de negende werknemer dit jaar zelfmoord gepleegd waarmee het totaal aantal pogingen nu op 11 komt. Foxconn heeft maarliefst 900.000 werknemers, dus dit aantal lijkt misschien niet zo hoog, maar het is zeker alarmerend. Een aantal mensen, waarvan een deel bij Foxconn werkt, legde een aantal schokkende feiten bloot.

Volgens de reporters moeten medewerkers van Foxconn tekenen voor 60 tot 100 uur overwerken per maand, wat flink boven het in China wettelijk toegestane aantal van 36 uur ligt. Daarnaast zijn de lonen bij Foxconn erg laag; het minimumloon is $132 per maand, wat zelfs voor Chinese begrippen erg weinig is. Ook zeggen ze dat Foxconn de afgelopen maanden 50.000 werknemers per maand is verloren en dat ze om dit te compenseren alle eisen om bij het bedrijf te komen werken hebben laten vallen.

De CEO van Foxconn, Guo Tai-ming, heeft voor het eerst een reactie op de situatie gegeven en zegt dat “Foxconn zeker geen snoepwinkel is” en dat het erg moeilijk is om een team van 900.000 werknemers te runnen. Daarbij zei hij wel dat hij verwacht de situatie binnenkort weer onder controle te hebben.

Bron: Engadget

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters